Flickan ringer 112 när tjuvar bryter sig in – då viskar larmoperatören en idé som räddar hennes liv

Tänk dig att ditt barn är ensam hemma och får gömma sig i garderoben för att inte bli upptäckt när rånare bryter sig in. Det var vad 15-åriga Doyin fick göra medan hon kämpade för att behålla lugnet och inte höras. Tack och lov svarade rätt person i telefonen på larmcentralen, en telefonist som räddade hennes liv. 

15-åriga Doyin är ensam hemma när hon plötsligt hör hur rånare bryter sig in i huset. Livrädd gömmer hon sig i garderoben, medan hon hör hur förövarna rör sig i närheten av henne. 

Doyin har svårt att behålla lugnet och är rädd för vad rånarna ska göra om de hittar henne, men när hon ringer larmcentralen går hennes puls ner tack vare operatören som svarar.

Kvinnan på andra sidan luren heter Angie Rivera. Hon kan höra förövarnas röster i närheten av Doyin och förstår att det är en stor risk för henne att prata. Hon kommer snabbt på den briljanta idén att Doyin får kommunicera genom knapptryckningar för ja och nej på telefonen, det skriver Littlethings. Samtidigt viskar hon till 15-åringen för att själv inte höras, hon säger att hjälp är påväg.

Angies lugna ton och snabbtänkthet gjorde att Doyin inte märktes av, och polisen var snabbt på plats för att gripa tjuvarna på garageuppfarten.
– Jag var verkligen nöjd med henne för att hon var till stor hjälp. Hade jag varit i telefonen med någon annan hade jag kunnat spåra ur, säger Doyin till ABC News

Angie är anledningen till att Doyin inte upptäcktes av förövarna, då hon snabbt kom på ett sätt att kommunicera med henne utan att hon hördes, samt att hon fick henne att behålla lugnet i väntan på hjälp. 

Några minuter senare var polisen på plats och kunde gripa rånarna på garageuppfarten. Hör berättelsen med de inblandades egna ord här:

Angies lugn och förmåga att tänka sig in i situationen blev 15-åringens räddning. 
Dela gärna om du tycker att Angie är en vardagshjälte som förtjänar att hyllas.

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!