Främlingen köper en pizza till hemlösa mannen – sedan chockas hon över vem det är

Man brukar säga att pengar inte kan köpa lycka. En vänlig gest kan betyda allt för en person oavsett om den är rik eller fattig, och det är den här berättelsen ett bevis på. När en kvinna i New York fick se en hemlös man sitta längs gatan erbjöd hon honom mat. Vad hon inte visste var att mannen var en känd skådespelare och mångmiljonär.

Om du sett någon av filmerna Pretty Woman, Chicago eller en Officier och en gentleman så har du garanterat hört talas om skådespelaren Richard Gere. Inför hans kommande film Time Out Of Mind ville Gere komma in i sin karaktär, och tillbringade därför en eftermiddag som förklädd till hemlös på New Yorks gator, det skriver Today

Medan Gere strosade omkring i en för honom ovanlig skepnad kom en kvinna fram till honom och erbjöd honom sin mat. Hon kände inte igen Gere och visste att han äger över 100 miljoner dollar, utan såg endast en hemlös man som hon ville hjälpa. 

Richard Gere blev berörd av händelsen och delade därför med sig av berättelsen på sin Facebooksida där han skriver:
”När jag var förklädd till en hemlös man i New York så var det ingen som la märke till mig. Folk gick bara förbi och kollade på mig med avsky. Endast en kvinna var snäll nog att ge mig mat. Det var en upplevelse jag aldrig glömmer. Det är så många gånger som vi glömmer hur välsignade vi är. Vi borde inte at det förgivet. Om vi kan hjälpa någon i nöd så borde vi göra det. Just därför gick jag runt och delade ut 100 dollar till varje hemlös person jag såg. Dom grät och var så tacksamma. Var förändringen du själv önskar se i världen”.

Dela gärna om du tror att berättelsen kan få fler att öppna ögonen och visa medmänsklighet.