Främmande man följer efter liten flicka i affären och tar på sig själv – då rycker tonåringen in

Många avviker från platser där någon beter sig underligt eller situationen är obehaglig.

Som tur var gjorde 17-årige Cameron Cook tvärtom.

När tonåringen såg att en man närmade sig en liten flicka vägrade han att lämna hennes sida.

Detta trots att mamman tyckte att de skulle gå därifrån. Vad mamman inte visste var att Cameron räddade flickan från vad som skulle kunna blivit ett hemskt öde.

Det var när 17-årige Cameron Cook var på affären med sin mamma i november förra året som han reagerade på något konstigt. Medan hans mamma var i full fart med att shoppa fick Cameron se hur en man tog på sig själv medan han tittade på något. 

– Jag ser hur mannen tar på sig själv, och då säger min mamma ”Cam, kom igen, fortsätt gå”. Men jag sa ”Nej, något är fel”, säger Cameron till tv-kanalen CBS.

Mannen luktade sprit, och medan han rörde vid sig själv stirrade han på en liten flicka som han närmade sig inne i affären. När Cameron såg att mannen kom väldigt nära flickan tvekade tonåringen inte. Utan den minsta rädsla gick Cameron fram till den stora mannen och frågade om han kände flickan. Svaret han fick var ”Jag är inte pervers, jag är inte pervers!”. 

– Det var inte det jag frågade om, sa Cameron.

Cameron fortsatte att konfrontera mannen så att han blev obekväm och sprang ut ur affären. Tack vare det slapp den lilla flickan bli utsatt för en obehaglig situation. 

Polisen uppmanade efter händelsen alla föräldrar att hålla sina barn under uppsikt när de är i affären. 

Om inte 17-årige Cameron hade konfronterat mannnen hade den lilla flickan kunnat råka riktigt illa ut.

Dela gärna om du tycker att fler borde vara modiga att agera när de märker att någon är i fara.

Publicerad av Newsner