Frun skrattar och hånar en äldre dam i huset bredvid – makens kontring är lysande

Den här historien handlar om ett ungt par som precis flyttat in i ett nytt hus och ganska omgående börjar frun att gnälla på sin grannfru.

Hon skrattar, pekar och hånar henne och menar att hon trots sin ålder tycks sakna kompetens för att sköta sin tvätt ordentligt. Men en månad senare bjuder hennes make henne på en överraskning som nog ger henne en rejäl läxa.

Historien är påhittad för att lära oss alla något otroligt viktigt. Nämligen att vi bör tänka till lite innan vi dömmer våra medmänniskor. För många gånger kanske inte ”problemet” ligger hos dem, utan snarare hos oss själva.

Jag tycker att den här historien är så smart och bra att jag har delat den med flera av mina vänner som i sin tur har berättat den för sina barn. För kom ihåg att ju tidigare vi uppfostrar barn om hur man ska bete sig mot sina medmänniskor, desto större är chansen att de också förstår varför det är så viktigt att behandla andra med respekt. Du får gärna göra som jag och dela den här vidare när du läst klart!

Ett ungt par hade precis köpt sitt första gemensamma hus och flyttade nu in i sitt nya område. När de satt och åt frukost den första morgonen i sitt nya hus får kvinnan se hur grannfrun är ute och hänger upp sin tvätt i trädgården.

”Haha, titta på hennes tvätt! Den är inte speciellt ren. Hon verkar inte alls veta hur man tvättar ordentligt eller så behöver hon bättre tvättmedel. Att någon som är så gammal inte har lärt sig hur man tvättar är ju bara för dåligt! Skrattretande!” skrockade den unga kvinnan.

Hennes make tittade ut genom fönstret på grannen, men höll sig tyst. Såhär fortsatte det i flera veckor. Varje gång grannen var ute och hängde tvätten på tork pekade den unga kvinnan och gjorde kommentarer om hur smutsig tvätten var.

En månad senare tittar kvinnan ut genom fönstret och får återigen se sin granne hänga tvätt. Men denna gång verkar tvätten vara ren och fin så hon säger till sin make:

”Titta! Hon har äntligen lär sig att tvätta ordentligt. Jag undrar vem som har lärt henne det?”

Hennes man harklade sig och sa sedan: ”Jag gick upp tidigt i morse och tvättade våra fönster…”

Just såhär är det många gånger i livet: Det vi ser när vi tittar på andra beror inte sällan på hur rena de fönster vi tittar igenom är. DELA gärna om du håller med.