Gästerna stirrar hånfullt på den blinda mannen. Men en kille i blå tröja vägrar blunda åt hans hjälplöshet.

Att hjälpa en människa i nöd kan kännas som en självklarhet för många av oss, men tyvärr verkar det inte vara lika sjävklart för andra. Den här historien postades nyligen på Facebook och visar på två saker. Dels visar den att det tyvärr finns allt för många människor där ute som tycker att det är bättre att skratta och peka på personer som lider av någon form av funktionsnedsättning i stället för att hjälpa dem när de uppenbart behöver hjälp. Det andra som historien visar är att det tack och lov fortfarande finns fina människor där ute som inte tvekar en sekund åt att gripa in när de ser en medmänniska i nöd. Jag blev i alla fall oerhört lycklig av att läsa hur historien slutade och ville därför dela den med er. Om ni blir lika berörda som jag får ni gärna göra detsamma efteråt. Läs vidare här under!

Jag står i kön på Costcos food court (en typ av mathall, reds. anm.) och jag har händerna fulla av mat, plånbok, telefon och nycklar när jag får se en blind man kämpa. Han hade sin mat i ena handen, en mugg klämd mellan sina tänder och sin blindkäpp i andra handen.

Han gick långsamt och försökte att inte tappa någonting men försökte samtidigt att ta sig fram till läskmaskinen för att få något att dricka. Han var så överväldigad då det var mycket folk, högljutt och varmt. Människor stirrade bara på honom som om han var underhållning. Tonåringarna framför mig betedde sig typ ”titta på honom”.

Allt inom mig ville släppa allt jag bar och hjälpa honom då ingen annan verkade göra det. Dessvärre kunde jag inte lämna mina barn och släppa allt. Då, som från ingenstans kom en man i blått fram. Han sa till mannen ”Hej, jag är här för att hjälpa dig”.

Han fortsatte med att läsa upp vilken läsk som fanns och fyllde upp den med mannens önskemål, bar hans tallrik åt honom och låter mannen hålla i honom och leder honom till ett bord i skuggan.

Sedan gör han rent bordet, ger honom några servetter och ser till att han är okej. Därefter fortsätter han tillbaka till sitt bord för att avsluta sin måltid. Jag vet inte vem han var men när alla andra bara stirrade på den kämpande mannen stannade han och grep in. Tack så mycket mannen i blått.

Om du vet vem han är säg åt honom att han är fantastisk. Vi behöver fler människor som honom.

Här nedan kan du läsa originalinlägget på engelska:

Hjälp gärna till att hylla den här mannen för hans medmänskliga handling genom att DELA historien om honom vidare!