Han är på väg att slarva bort jobbet när han får en briljant idé som golvar chefen fullständigt.

Den här historien har jag hört i många olika varianter genom åren men jag tycker att den är så pass bra att jag kände mig tvungen att dela den med er. En man ska gå på anställningsintervju men är så nervös att han bokstavligen skakar. Och när intervjun väl är igång händer det han fruktat allra mest. Men sättet han löser det på är verkligen helt klockrent. Det här måste jag bara prova nästa gång jag ska gå på intervju för ett jobb!

Jag blev nyligen uppsagd från mitt jobb då företaget jag jobbar på hade skarvat lite väl mycket med bokföringen de senaste åren och helt enkelt blev försatta i konkurs.

Då jag hade haft det på känn under en tid hade jag börjat titta efter nya jobb på platsbanken sedan en liten tid tillbaka. Det var dessvärre rätt ont om öppningar inom den bransch där jag jobbar så jag var ett tag inne på att börja plugga igen för att byta område helt.

Men så en dag fick jag syn på ett alldeles perfekt jobb som matchade min profil utmärkt. Företaget som letade efter en ny medarbetare är ett stort och välkänt företag som omsätter miljarder varje år och är kända för att ställa höga krav på sina anställda.

Jag var därför ganska nervös när jag en solig måndagsmorgon snörde på mig mina finaste skor och hoppade på bussen i min nyinköpta kostym. På vägen till företaget hann jag gå igenom vad jag borde säga och framför allt vad jag inte borde säga eller göra. Det här jobbet ville jag verkligen ha så det var inte läge för att slarva bort den här möjligheten på enkla misstag.

När jag kom fram möttes jag av en receptionist som bad mig sitta ner och vänta tills chefen skulle vara redo att ta emot mig på sitt kontor. Nu började jag svettas ordentligt. Jag hatade verkligen sånahär situationer och i mitt huvud spelade jag upp alla möjliga hemska scener som kunde utspela sig under intervjun. ”Gör inte bort dig, gör inte bort dig!” sa jag till mig själv om och om igen.

Efter några minuter meddelade receptionisten att det var dags, chefen kunde nu ta emot mig. Med darriga steg och en skjorta som var uppenbart fläckig av allt mitt svett klev jag in i rummet.

Vid skrivbordet satt en strikt äldre herre i vad som såg ut att vara en svindyr kostym. Han betraktade mig med en granskande blick och sa sedan ”Varsågod att sitt” med bestämd ton.

Han började med att ställa en del standardfrågor om min bakgrund och övergick sedan till att ställa betydligt mer tuffa frågor som ”Om du fick ansvaret för det här projektet tror du att du skulle kunna lova mig en tillväxt på 5 procent inom det första kvartalet?”.

Jag svettades nu bokstavligen som en gris och det verkade som att mannen såg att jag var stressad så han sa åt mig att hälla upp lite vatten ur en karaff som stod på bordet. Jag gjorde som han sa och började med skakiga händer att hälla upp vatten i glaset. Dessvärre var jag så skakig att jag på något sätt lyckades fylla glaset med för mycket vatten så att det rann ut över hela bordet.

”Jaså, du är en nervös person?” sa mannen med skeptisk blick.

Nu är det över, det är kört, tänkte jag för mig själv. Men då plötsligt kom svaret till mig som en skänk från ovan. En riktig snilleblixt.

”Nej, jag ger alltid 110 %.”

Mannen tappade bokstavligen hakan och stirrade på mig i flera sekunder. Sedan började han skratta hysteriskt, reste sig sedan ur stolen, gick fram och tog mig i hand. Sedan sa han:

”Du är anställd!”

Känner du någon som håller på att söka jobb? Dela då denna historia till dem så att de kan ha det här smarta knepet i bakfickan under sin intervju 🙂

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.