Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Han besökte frun trots att hon glömt vem han var. Anledningen får mig att brista ut i tårar.

När jag läste den här historien kunde jag verkligen relatera till den på så många plan. Det den här mannen berättar om har drabbat någon i min egen släkt så det högg verkligen till i hjärtat när jag läste det här. Jag tror att det tyvärr är fler än jag som kan relatera till det här och även om det är sorgligt så finns det samtidigt något väldigt vackert i det mannen säger på slutet.

Det var en stressig morgon och klockan var ungefär halv nio när en äldre gentleman i 80-årsålder kom in på mottagningen för att få sina stygn borttagna från ena tummen. Han poängterade att han hade bråttom då han skulle iväg på ett annat möte redan klockan 9.

Jag tog några prover på honom och bad honom sedan att sätta sig ner för att vänta, det skulle nämligen ta över en timme innan någon skulle ha tid att ta emot honom. Mannen tittade då stressat på sin klocka så jag bestämde mig för att försöka hinna med honom innan nästa patient skulle komma.

Efter att ha kontrollerat så att såret hade läkt ordentligt talade jag med en av läkarna, hämtade de verktyg jag behövde för att ta bort hans stygn och plåstrade sedan om såret.

Jag frågade honom om han hade något akut möte inplanerat nu på morgonen eftersom han verkade så stressad. Mannen förklarade då att han skulle besöka ett sjukhem för att äta frukost med sin fru.

Jag frågade då om hennes hälsa varpå han svarade att hon hade bott på sjukhemmet en längre tid eftersom hon hade drabbats av Alzheimers sjukdom. När jag var klar med hans tumme frågade jag om frun skulle bli orolig över att han var sen. Mannen svarade då att hans fru inte längre visste vem han var, hon hade inte känt igen honom på fem år.

”Och ändå går du dit varje morgon, trots att hon inte vet vem du är?” frågade jag förvånat.

Han log, klappade mig på handen och sa:

”Hon vet inte vem jag är, men jag vet fortfarande vem hon är.”

Jag var tvungen att hålla tillbaka tårarna när han gick ut. Jag hade gåshud över hela armen. Jag tänkte ”En sådan kärlek vill jag också ha i mitt liv.”

Jag kunde inte hålla med mer. Oavsett vilka sjukdomar våra nära drabbas av så består alltid kärleken till de vi älskar.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.