Han gömde en sedel i sin fattiga mammas plånbok. Det hon gjorde när hon hittade pengarna är oslagbart.

Det här är en ung mans berättelse om när han fick sitt första jobb och ville hjälpa sina fattiga föräldrar ekonomiskt. Vad de gjorde för honom då är smått fantastiskt och visar verkligen vilken kärlek som finns mellan en son och hans mor. Jag har sett historien på flera sidor men vet inte om den är sann, men jag tycker det spelar mindre roll för det den visar är så pass viktigt ändå. Läs vidare så förstår du vad jag menar.

Min familj har aldrig haft särskilt gott om pengar och vi var troligen den fattigaste familjen när jag gick på högstadiet.

Mina föräldrar hade inte råd att köpa saker åt mig, betala för sportutrustning och vi kunde aldrig gå ut och äta. Jag brukade hoppa över lunchen och gå hungrig eller köpa en kaka från en automat om jag hittat småpengar på gatan.

Saken är den att jag visste att mina föräldrar skulle skämma bort mig om de kunde. Om de haft pengar skulle de utan tvivel ha gett mig den smaskigaste maten och den finaste kläderna – men de kunde helt enkelt inte.

När jag fick min första lön från mitt extrajobb så stack jag in 20 dollar i mina föräldrars tomma plånböcker, jag visste att de behövde det. Dagen därpå när jag var på jobbet ringde min mamma och frågade om vi skulle äta lunch ihop när jag hade rast. ”Taco Bell!”, föreslog hon.

Vi möttes upp och betällde tillsammans. Mamma sa: ”Jag betalar!” och log brett. Hon sträckte fram 20 dollarsedeln som jag lagt i hennes plånbok och betalade.

Jag har än i dag inte berättat för henne att jag stoppade sedeln i hennes plånbok och hon har ingen aning om hur rörd jag blev. Den första person hon tänkte på var hennes son.

Tycker du att det här var en fin historia? Dela den gärna med dina vänner.