Han jobbade som parkeringsvakt i 25 år och blev miljonär. Mannens geniala lösning har fått tusentals att skratta.

Ibland önskar jag att jag var smart och hade mod nog att göra något sådant här. Den här historien har publicerats på många bloggar och forum genom åren, men det är egentligen en vandringssägen och har troligtvis aldrig hänt på riktigt. Hur som helst, den fick i alla fall mig att skratta och jag hoppas att fler kan dela den vidare, för den är ju briljant.

Utanför djurparken i Bristol, England, finns det en parkeringsplats för 150 bilar och 8 bussar. Under 25 år har parkeringsplatsen styrts av en trevlig biljettinspektör. Han tog hand om parkeringsavgiften – 15 kronor för bilar och 65 kronor för bussar.

Så en dag, efter att ha varit på jobbet varje dag de senaste 25 åren, dök inte biljettkontrollanten upp på jobbet. Administration på djurparken kontaktade därför kommunen och rapporterade att biljettinspektören inte varit på arbetet den senaste veckan.

Kommunen undersökte saken och svarade att det var djurparkens eget ansvar att ta betalt för sin parkering.
Djurparken förstod ingenting. Det svarade omedelbart tillbaka att parkeringsvakten som alltid har arbetat där, han var anställd av kommunen. Men kommunen å sin sida vägrade ge sig. Den biljettkontrollant som har arbetat vid djurparken i 25 år har aldrig varit anställd av kommunen.

Medan allt detta tjafs pågick i England, satt en man i en lyxig villa någonstans vid kusten i Spanien, Frankrike eller kanske Italien. En man som uppenbarligen har köpt sin egen biljettmaskin och på eget initiativ kommit till parkeringen för att ta betalt.

Uppskattningsvis har mannen tjänat runt 5 000 kronor varje dag – i 25 år.
5 000 kronor, 7 dagar i veckan de senaste 25 åren = ca 45 miljoner kronor.
Och det roliga? Ingen vet vad han heter.

Bildkälla

Vill du ha fler likande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gillla-knappen nedan.