Han ser tonårstjejen stjäla servitrisens dricks. Men det får hon snabbt ångra.

Jag tycker det är så tråkigt när folk ser ner på någon annan. Världen är full av bekymmer som den är och vi ska verkligen inte göra livet svårare för varandra. Då är det tur att det finns människor som personen i den här historien.

Jag vet inte om den stämmer till hundra procent men den får mig att tänka till och känna att nästa gång jag ser någon göra något som jag tycker är fel så ska jag säga ifrån.

Om vi vågar ställa upp för varandra, även främlingar, så kommer vi må bättre. Och vem vet, nästa gång kanske det är du som får hjälp av en främling. Så dela gärna den här berättelsen så att vi istället för att stjälpa varandra, så hjälper vi varandra.

”Jag besökte min favoritrestaurang med min flickvän igår. Vid bordet bredvid oss satt sex tonåringar som var ganska stökiga och var som ungdomar i den åldern kan vara. Men det höll sig på en ganska bra nivå ändå.

 

Mittemot oss lägger en kund några sedlar i dricks till servitrisen och lämnar restaurangen.

 

Då ställer sig en av tonåringarna upp, går bort till det tomma bordet och tar fram sin mobiltelefon, sätter sig ner och låtsas att hon skickar sms, och plötsligt tar hon pengarna och lägger ner de i sin ficka. Sedan ställer hon sig upp och går tillbaka till sina vänner (som viskar och är exalterade över det som precis hänt). Flickan som tog pengarna sätter sig ner vid sitt bord.

 

Jag är vanligtvis ingen person som konfronterar andra, och i de flesta situationer brukar jag hålla mig för mig själv. Men jag började tänka på hur orättvist det här var och respektlöst mot servitrisen, och hur hon skulle känna när hon tror att kunden inte hade lämnat någon dricks till henne, när det egentligen var en liten bortskämd unge som stulit det som hon arbetat hårt för.

 

Så jag ställde mig upp.

 

Jag: ”Ursäkta mig, men du måste lägga tillbaka pengarna som du precis tog från det där bordet.”

 

Flickan: ”Oj, okej, jag skulle..”

 

Jag: ”Du ska göra det nu”.

 

Flicka: ”Jag vill inte göra det när du står upp såhär”

 

Jag: ”GÖR DET NU”.

 

Servitrisen hade redan gått och hämtat notan från det tomma bordet och gått bort till kassan igen. Flickan ställer sig upp och lägger pengarna under ett glas på det tomma bordet och sätter sig ner tyst med sina vänner igen.

 

En diskplockare ser pengarna under glaset och går bort och ger de till servitrisen. Tonåringarna lämnar restaurangen efter några minuter. Jag kunde inte se hur mycket dricks de gav men jag hoppas att det var mycket.

 

När de lämnat restaurangen kommer servitrisen bort till oss och tackar mig för att jag sa ifrån. Hon hade inte märkt vad som hade hänt förrän hon såg att jag hade ställt mig upp och pratat med flickan och pekat mot det tomma bordet. Hon sa att jag inte hade behövt göra något men var glad att jag hade gjort det. Jag svarade ”självklart, inga problem, jag kunde inte bara låta det vara”.

 

När vi fick vår nota senare så såg vi att vi blev bjudna av restaurangen på de två efterrätter vi hade beställt.

 

Så kom ihåg i framtiden: Att vara servitris är jobbigt nog, stjäl inte deras välförtjänta drickspengar, annars kanske en främling kommer konfrontera dig.”

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.