Han ska dela ut pizza åt ensamstående pappan. Men det han ser innanför dörren chockar honom totalt.

Att kunna unna sig en pizza är för många av oss något självklart. Men verkligheten ser inte ut så för alla, vissa människor har svårt att få ekonomin att gå ihop. Den insikten träffar mig ofta hårt, och särskilt när det är barn som drabbas. Just därför blev jag oerhört berörd av den här historien, som jag tror härstammar från USA, från början, men jag vet inte om den är sann då jag inte lyckats hitta ursprungskällan. Historien visar ändå hur mycket en i sammanhang liten tjänst kan betyda för andra människor. Jag hoppas att du vill dela den vidare.

”Jag arbetade som pizzabud ett par år efter gymnasiet. Vi visste alla vilka som gav dricks och vilka som inte gjorde det. Gissa vems beställningar som alltid hamnade på mitt bord så fort det var möjligt? Genom åren fick jag också en och annan hjärtskärande ursäkt till varför kunderna inte kunde ge mer dricks.

Men en ursäkt från den tiden sticker fortfarande ut och träffar mig i hjärtat. Det var en man som borde i ett ganska ovårdat hus (åtminstone sett från utsidan) och hade beställt en liten ostpizza. Han var uppriktigt ursäktande att han bara kunde ge en dollar i dricks (det var fortfarande mer än ingen dricks alls, som från några betydligt mer välbärgade personer). Sedan såg jag genom dörren till köket att där satt fyra barn och en tonåring och väntade spänt på sin pizza. Sex personer som skulle dela på en liten pizza för det var allt de hade råd med…det träffade mig rakt i hjärtat. Mitt skift var nästan slut så jag åkte tillbaka till pizzerian och bakade två familjepizzor, ordnade kycklingvingar, såser och tog med flera flaskor läsk.

Det såg som att mannen skulle bryta ihop i tårar när jag gav det till honom, han var så tacksam. Han erbjöd sig att komma ner till butiken och betala för allt en annan dag, vilket jag naturligtvis sa nej till.

Nej, jag gjorde ingenting för att hjälpa dem ur sin situation och det var restaurangen som egentligen stod för notan. Men jag hoppas att han kommer ihåg det och att barnen lärde sig att när man behandlar någon snällt, så kan det hända fina saker.”

Den här historien visar hur mycket en i sammanhanget liten tjänst kan betyda otroligt mycket för andra människor. Jag hoppas att du vill dela den vidare för att sprida värme till andra.