Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Hans svar till telefonförsäljaren som ringer och stör är verkligen helt klockrent.

Jag tror att många av oss har lite svårt för telefonförsäljare. Visst, de gör bara sitt jobb, men det blir ju lite tjatigt i längden när de ringer 25 gånger på en dag trots att man inte svarar. Och när man väl bestämmer sig för att svara tvingas man lyssna på tjatigt säljsnack i en evighet. Därför blev jag alldeles upprymd när jag hittade den här historien om en kille som utsätts för just en tjatig telefonförsäljare och jag tycker att han löser situationen alldeles utmärkt. Det här knepet ska jag garanterat testa nästa gång någon säljare ringer till mig.

Jag var hemma hos en kompis en kväll förra veckan för att titta på film när det plötsligt ringde i hans telefon. Han tittade snabbt på skärmen och noterade att det var ett nummer han inte kände igen så han lät bli att svara.

Bara någon minut senare ringde samma nummer igen. Även denna gång lät han bli att svara. Det hela upprepade sig totalt sju gånger inom loppet av 20 minuter och vi fick om och om igen trycka på paus i filmen för att han skulle kolla efter vem som ringde.

Men när det ringde för åttonde (!) gången på 25 minuter svarade min kompis till sist i telefonen. Följande dialog utspelade sig då.

Min kompis: Ja, det är Andreas?

Försäljare: Hej Andreas! Jag ringer från AB SuperTelefoni och tänkte snacka lite om ditt telefonabonnemang!

Min kompis: Ajdå, du ringer lite opassande just nu men om du ger mig ditt hemnummer så kan jag ringa tillbaka till dig lite senare?

Försäljaren: Eh… Vi får inte lämna ut våra egna nummer faktiskt…

Min kompis: Nähä okej, jag antar att ni inte vill att folk ska ringa och störa er på kvällarna?

Försäljaren: Nej, precis…

Min kompis: Då vet ni hur jag känner mig nu! *lägger på telefonen*

Jag behöver knappast säga att den försäljaren aldrig mer ringde till min kompis…

Brukar dina vänner också störa sig på tjatiga telefonförsäljare? Då får du gärna dela det här knepet vidare till dom.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.