Hemlös man går in på restaurangen – då stoppar ägaren honom och gör något oväntat

Alla har vi olika förutsättningar och kommer med olika bagage i livet, därför är det viktigt att komma ihåg att visa medmänsklighet. Det var precis det som slog småbarnspappan Joey Mustain när han fick se en hemlös man komma in på en restaurang och stoppas av ägaren. Den hemlösa mannen fick ett erbjudande, på ett villkor. 

Joey Mustain var på en restaurang i Tennessee, USA, när han fick se något som fick hans hjärta att fyllas av värme. När pappan skulle avnjuta en glass tillsammans med dottern Stella får de se en hemlös man stiga in och fråga om restaurangen hade någon överbliven mat att skänka. 

Mannens skor var täckta i intorkad lera, hans hår var smutsigt, och hans skägg var långt. Folk på restaurangen tog snabbt avstånd med en gnutta avsky i blicken, men det hindrade inte mannen från att vara artig och le snällt medan han väntade på restaurangchefen. 

Joey blir nyfiken och iakttar föreståndaren som kommer mot den hemlösa mannen. Han hör hur den hemlösa mannen får ett erbjudande – han ska få en stor, varm måltid, om han ber tillsammans med föreståndaren. 

Facebook/Joey Mustain

Trots att restaurangen hade många gäster och personalen mycket att göra, så stannade chefen upp bara för att be tillsammans och för den hemlöse mannen. 

Joey som blev tagen av ögonblicket bad sin dotter Stella att titta. När han berättade vad som pågick sänkte hon huvudet och bad hon med. 
”Jag älskar att lära min dotter om livet”, skriver Joey på sin Facebooksida där han delat en bild på händelsen. 

Det är fint att se hur vissa människor kan sätta sig in i andras svåra situation. Dela gärna om du tycker att fler borde inspireras av den här föreståndarens medmänsklighet.