Hon äcklas när pojkvännen sover med sin sjuka mamma. Men det han svarar då visar att familjen alltid går först.

Många av oss har någon närstående som vi har en speciell relation till. Den personen står ofta närmare än vad andra människor kan föreställa sig, kanske efter att ha genomgått svåra saker i livet. Jag står väldigt nära min mamma och när jag läste den här berättelsen på nätet blev jag väldigt berörd. Jag har inte hittat originalkällan, men jag vill ändå dela med mig av historien som är ett praktexempel på hur det kan gå när man inte visar empati och förståelse för andra människor.

Jag är 22 år gammal. Min mamma kämpar för att återhämta sig från en svår depression, och jag pluggar och jobbar deltid så jag är nästan aldrig hemma. I dag hade jag en dag ledig så jag spenderade den med att plocka lite hemma, städa och sådana saker.

När jag höll på och plockade gick jag till mammas sovrum och såg att hon låg och sov, med teven på. Jag satte mig vid sängen och väckte henne, för att fråga henne några grejer. Jag skojade lite och så myste vi lite, en sak som inte händer särskilt ofta. Vi brukade göra det (mamma, pappa och jag) en hel del när jag var barn och det här påminde mig om det.
Det här var en chans för mig att prata med henne om hur hon mådde och allt sådant. Det hjälpte mig också att förstå varför hon var så deprimerad.

Min flickvän ringde. Jag berättade om vad som hänt och hon flippade ur helt. Hon tycker det är ”sjukt” att jag spenderade tid med min mamma ”i hennes sovrum” och ”i hennes säng”. Jag menar, jag förstår om man kan tycka det låter lite konstigt, men det här var inte det. Det kändes snarare som väldigt mysigt, jag kände mig lite som när jag var ett barn och mamma var glad.

Nu vill inte min tjej prata med mig. Hon tycker att jag har något slags problem. Jag berättade bara vad som hänt på samma sätt som jag gjort här och tycker inte att jag gjort något fel.

Till slut ringde jag upp henne och sa åt henne att gå och lära sig lite om empati. Uppenbarligen har hon ingen sådan och ingenting i sitt liv som gör att hon klarar av att stå väldigt nära någon som hon bryr sig om. Hon är helt enkelt inte den typen av person som jag vill ha i mitt liv. Om jag en dag skulle bli sjuk undrar jag om hon över huvud taget skulle bry sig eller tycka det var ”sjukt” att hon ens varit tillsammans med mig.

Klicka gärna på dela om du också tycker att den här killen tog helt rätt beslut!