Hon blir hånad när hon inte låter killen klämma på henne. Repliken? Lysande!

Redan när jag var liten fick jag lära mig av min mamma att ”ett nej är ett nej”. Detta har jag burit med mig hela livet, oavsett vad det handlat om. Säger någon nej så är det så, då accepterar man det. Det verkar inte killarna i den här historien ha fått lära sig. De har nämligen oerhört svårt att ta ett nej från den här kvinnan i butiken. Jag vet inte om det här hänt på riktigt, men berättelsen belyser ett problem som dessvärre är alltför vanligt i vår vardag idag så därför ville jag dela den med er.

Så, jag var på köpcentret igår på klädavdelningen för damer. Förutom jag var det ytterligare fem kvinnor i affären, tre av dessa var personal. Plötsligt hör vi att det är lite uppståndelse utanför affären och sedan stormar fem killar in i butiken. De ser ut att vara amerikanska fotbollsspelare och de börjar krama alla kvinnor i butiken, inklusive mig.

”Kramar till alla vackra kvinnor idag! Kramar!”

Jag kunde inte riktigt förstå vad det var som pågick men samtidigt som nästa kille var på väg fram till mig för att kramas så stoppade jag honom… NEJ! Han blev förvånad och reagerade ungefär ”Hej, varför inte? Vi delar ut kramar till alla vackra kvinnor i köpcentret idag!”

”För att jag sa nej”, fortsatte jag.

Han fortsatte att tjata på mig och försökte få mig att må dåligt för att jag var så defensiv.

”Jaha, så du ska fortsätta att vara elak och otrevlig om det här? Vi försöker göra något snällt här! Du behöver inte vara så negativ.”

Då tappade jag det helt.

”Förstår du vad du precis sa till mig? Jag är inte en bh-brännande feminist på något sätt men det du precis sa till mig är symbolen för våldtäktskulturen. Jag känner inte dig. Du är ingenting för mig. Jag vill inte att du ska röra vid mig även om det är på ett vänskapligt sätt. Varför kan du inte respektera båda delar, mitt personliga utrymme och det faktum att jag sa nej?! Bara för att en kvinna säger nej till din framstöt så är hon elak och otrevlig? HON VILL INTE ATT DU SKA RÖRA VID HENNE…

Jag förstår att ni killar försöker göra något snällt men ni gör det på helt fel sätt. En kvinna har rätt att säga NEJ till ALLTING hon inte vill att någon ska göra mot henne. Inklusive något så oskyldigt som EN KRAM FRÅN EN FRÄMLING.”

Samtidigt stod hans kompisar och tjejen i kassan och stirrade på mig med förundrade blickar.

Vad jag inte visste var att butikschefen bakom disken ringde till vakterna. Killarna gick ut från butiken och möttes omedelbart av tre säkerhetsvakter som eskorterade dem ur köpcentret.

Både butikspersonalen och en annan kund jublade och sa ”Bra gjort! High-five! Vad sjutton var fel med de här killarna?”

Butikschefen kom fram till mig och gav mig 50 % i rabatt på mitt köp. Ett litet steg för den kvinnliga befolkningen.


Klicka gärna på gilla här under om du tycker att kvinnan gjorde rätt!