Hon fick sin vigselring stulen av en fräck tjej. Men det ordningsvakten gjorde då är helt genialt.

Jag är inte gift än men när jag blir det tänker jag mig att min vigselring blir något av det mest värdefulla jag äger. Det vore en ren mardröm att tappa bort den eller bli av med den. Den här kvinnan fick sin vigselring stulen av en fräck tjej och hennes mamma på en offentlig toalett. Men det som hände sedan är helt fantastiskt. Jag vet inte om det här har hänt på riktigt men det visar än en gång på vilka fina medmänniskor det finns i samhället – och därför kände jag att jag var tvungen att dela det till er. Dela gärna vidare historien om du också tycker att det här var väldigt fint agerat.

Vi hade varit gifta i ungefär en månad, och jag var väldigt mån om min vigselring. Jag tog av mig den endast när jag skulle tvätta händerna. På ett köpcentrum stod jag vid handfaten och hade just tagit av mig ringen och lagt den längst upp på min väska. Vid handfatet bredvid stod en flicka i 12-årsåldern och tittade på ringen.
Flickan (till sin mamma som också var inne på damtoaletten): ”Mamma, titta vad jag hittade!”
Mamman (med en hög viskning): ”Lägg den i din ficka, och visa mig sen!”

Dom började göra sig klara för att gå. Jag sträckte mig efter min ring men då var den borta. I stället såg jag hur flickan försökte gömma den i sin ficka samtidigt som hon log oskyldigt.
Jag: ”Ursäkta! Jag tror du har något som är mitt!”
Mamman: ”Sköt ditt så sköter vi vårt”.
Hon vände sig till sin dotter: ”Fortsätt gå bara älskling”.
Dom snabbade sig ut från toaletten men jag följde efter och skrek.
”Stanna! Ge tillbaka det ni snodde!” vrålade jag.
Flickan: ”Nej, det är min!”.
Mamman fyllde i: ”Du låter mitt barn vara!”

Jag blev så arg att jag började gråta. Men eftersom mamman samtidigt skrek åt mig blev det kaos, vilket gjorde att en ordningsvakt sprang dit.
Mamman vände sig mot vakten: ”Tack för att du kom hit! Galningen här försöker stjäla min dotters ring”.
Jag: ”Nej, det är min vigselring. Jag tog av mig den för ett ögonblick och hon snodde den”.
Flickan: ”Hon ljuger! Det är min ring”.
Vakten: ”Nu räcker det!”.

Han vände sig mot mig:
”Har du något som kan bevisa att det är din?”.
Jag försökte beskriva den med tårarna rinnande längs kinderna, men mamman och hennes dotter fortsatte att skrika och överröstade mig. Vakten var tvungen att skrika åt dom att vara tysta. Till slut tittade han på mina långa, smala fingrar och sedan på den lilla tjejens små och knubbiga, och vinkade åt mig.
Vakten: ”Okej, jag säger så här. Vem ringen nu än passar, så vet jag vem den tillhör, och det är du”.

Han tvingade flickan att lämna tillbaka ringen samtidigt som mamman fortfarande skrek. Ringen var naturligtvis inte i närheten av att passa tjejen men satt perfekt på mitt ringfinger. Vakten ringde efter polisen och både mamman och hennes dotter blev portade från köpcentrumet.

Roligt dessutom är att min man och jag fortfarande är väldigt goda vänner med ordningsvakten. Faktum är att han ska gifta sig med min mans syster nästa år.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.