Hon hör dottern mobba andra barn för deras kläder, mammans hämnd ger henne en läxa för livet

Grundskolan kan vara tuff för många. 

Mobbning är ett stort problem och mobbarna klankar ofta ned på sina kamrater, för att spela ”tuffa” och för att få status inför andra. 

De allra flesta kanske inte förstår allvaret i sina trakasserier, men för många av offren blir det en kamp under många år framöver, för att reparera sin självkänsla och sitt självförtroende. 

Som föräldrar är det kanske svårt att veta hur man ska reagera om du hör att ditt eget barn mobbar andra. 

En utskällning kan hjälpa för stunden, men mamman i denna berättelse ville verkligen förändra sin dotter i grunden. Hon fick veta att hennes egen dotter mobbade klasskamraterna – enbart på grund av vilka kläder de bar.

© Abc

Detta är Kaylee. Hon är självutnämnd modeexpert i fjärde klass. 

Hon mobbade andra barn på grund av deras kläder – till slut var det så illa att ett av barnen hon mobbade inte längre ville gå till skolan.

När mamma fick höra om dotterns mobbning, tog hon med flickan till en lokal klädaffär. Mamman bad Kaylee pekade ut det fulaste och billigaste plagget i hela affären. 

Då mamma gick för att köpa just dessa kläder blev Kaylee förvånad. Och ännu mer förvånad var hon när hennes mamma tvingade Kaylee att ta på sig och bära kläderna i skolan. 

© Abc

Plötsligt insåg hon hur det var att inte ha de dyraste eller coolaste kläderna.

Kaylee fick inte bara smaka på sin egen medicin, men hon lärde sig också en läxa.

Kaylee säger till nyhetskanalen ABC att mammans lilla ”hämnd” förändrade henne. Nu har hon personligen bett om ursäkt till alla hon retade och mobbade i skolan. 

Dessutom har hon nu blivit vänner med flera av dem hon tidigare mobbade. 

Efter hennes mamma tog bilder av dottern i hennes nya kläder var det flera medier som rapporterade om fallet.

Många har olika åsikter om moderns metod för att lära sin dotter en läxa, men tusentals föräldrar har hyllat mamman för hennes agerande. 

Psykologen Edward Hallowell har bland annat uttalat sig och menat att denna typ ”av” förnedring av barn kan vara skadligt. Det kan få barnen att känna sig mindre värda, och det är inte ett bra sätt att lära ut empati.

Vad tycker du om denna mammas straff? Dela gärna artikeln vidare på Facebook!