Hon kallar sig själv för världens elakaste mamma, men anledningen är en läxa för os alla.

När jag var liten var mina föräldrar alltid väldigt noga med att jag skulle bete mig artigt mot mina medmänniskor. Det kan till exempel handla om att hålla upp dörren för en äldre person eller att alltid säga tack när någon ger mig något. Jag har burit med mig detta på livets resa och ser alltid till att resa mig upp på bussen om det till exempel kliver ombord en gravid kvinna som är i större behov av att få sitta än vad jag är. Dessvärre tycker jag att det nu för tiden är lite si och så med vanligt hyfs. Många gånger tvingas man se människor som helt tycks sakna en bra uppfostran och kan bete sig riktigt ohyfsat mot sina medmänniskor. Den här mamman upplevde något liknande hos sina egna barn när de var på en restaurang, men hennes sätt för att lära dem en läxa är faktiskt riktigt listigt. Läs hur hon bar sig åt här under!

Så… Jag är den elakaste mamman någonsin… Alltså… Någonsin.

Jag tog med barnen till Dairy Queen (en snabbmatsrestaurang, reds. anm.) efter middagen. De beställde sina efterrätter och vi väntade i ungefär fem minuter på att vårt nummer skulle ropas upp. Den unga tjejen (kanske 17 år gammal) i kassan gav varje barn sin glass. Inte ett av dem såg henne i ögonen. Inte ett av dem sa tack. Inte till henne, inte till mig… Så jag väntade.

Jag räknade till 10 i mitt huvud medan de dök ner i sin glass och den unga tjejen tittade bara på mig (antagligen för att hon trodde att jag hörde röster) och jag titta på mina barn medan de vandra ut genom dörren.

Jag följde efter dem ut där jag lugnt och sansat samlade in deras glassar och mina barn såg sedan i skräck på hur jag kastade alla i en papperskorg i närheten. Alla tre blev fullständigt hysteriska. Jag väntade. I tystnad. Lugn. När de insåg att jag hade något att säga lugnade de ner sig.

Jag förklarade för dem att en dag, om de hade tur, skulle de få ett lika bra jobb som den unga tjejen hade. Och jag hoppas att människor ser dem då. Verkligen ser dem. Ser dem i ögonen och säger tack så mycket. Vi är för gamla för att gå igenom våra dagar utan att bete oss artigt och med vanligt mänskligt hyfs.

Så idag är jag den elakaste mamman i världen.

Här kan du läsa mammans originalinlägg (på engelska).

Jag tycker sannerligen att hon tog rätt beslut när hon slängde barnens glassar. Ibland behöver man statuera exempel för att lära någon en läxa. Du får gärna dela det här vidare om du håller med.