Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Hon köper klänning inför begravningen – då häver kassörskan ur sig 5 oväntade ord

När man har en riktigt dålig dag så kan det ibland vara svårt att hålla känslorna inom sig.

Istället för att försöka göra det bästa av situationen så låter man irritationen gå ut över familj, vänner, arbetskamrater eller rentav främlingar, trots att det inte på något sätt kommer få en att må bättre.

Den här historien, om en dotter som är förkrossad eftersom hennes pappa gått bort tre dagar tidigare, har ett budskap som vi aldrig får glömma – och därför skulle jag vilja skicka berättelsen vidare som en tankeställare till varenda människa i världen.

”Min pappa dog tre dagar före jul förra året. Dagen efter att han hade gått bort så åkte jag iväg för att handla en klänning att bära på hans begravning.

Jag arbetar inom kundservice, så från mina egna erfarenheter har jag lärt mig vikten av att inte ta ut negativa känslor på handelsanställda.

Kassörskan småpratade lite med mig, undrade hur det var med mig och liknande. Jag svarade på hennes frågor som om den värsta dagen i mitt liv inte hade hänt bara 24 timmar tidigare.

Bildkälla: Shutterstock

Men vet du vad hon sa till mig?

”Jag gillar verkligen din attityd”.

Bara så där, helt taget ur luften.

Jag bad henne att utveckla vad hon menade, och hon förklarade att de flesta som kom in i affären var uppenbart irriterade eller stressade – julen har ju en förmåga att göra så med folk.

Bildkälla: Shutterstock

Men hon förklarade att jag verkade som en positiv, sympatisk människa, och hon uppskattade energin som jag gav ifrån mig.

Det var bitterljuvt på ett sätt, men jag glömmer aldrig vad hon sa till mig eller hur det fick mig att känna mig.

Att ha en dålig dag är ingen ursäkt för att göra andra människors dag ännu värre.

Att vara snäll och artig kommer få dig att må mycket bättre när allt är sagt och gjort.”

Bildkälla: Shutterstock

Källa: Hrtwarming

Det här budskapet är en viktig tankeställare för oss alla: det är med artighet som vi kommer någonstans i världen, INTE genom att låta vårt dåliga humör gå ut över andra. Dela gärna vidare om du håller med!