Hon tyckte allt var segt och hopplöst på jobbet tills broderns mejl vänder på allt.

När jag klev in på jobbet idag kände jag mig rätt seg och sliten, jag skulle gärna ha legat kvar i sängen och sovit hela dagen i stället. Men då snubblade jag över den här historien och plötsligt vände allt. Det är en kille som skriver ett mejl till sin syster som har det lite jobbigt på sitt jobb och med det han berättar vill han visa att det kunde vara betydligt värre. Jag vet inte om det han berättar verkligen är sant, men det hjälpte i alla fall mig att bli på betydligt bättre humör. När du läser vad han skriver tror jag du förstår vad jag menar.

Hej Sue,

Här kommer bara en liten hälsning från din dykande bror. Förra veckan hade jag en riktigt dålig dag på jobbet. Jag vet att du mått lite dåligt på jobbet den sista tiden så jag tänkte att jag skulle dela den här historien med dig så att du inser att du kanske inte har det så illa ändå. Innan jag berättar vad som hände mig måste jag först tråka ut dig med några teknikaliteter rörande mitt jobb.

Som du vet ligger mitt kontor på botten av havet. Jag bär en dräkt på mitt jobb. En våtdräkt. Den här tiden på året är vattnet ganska kallt. Så för att hålla värmen använder vi en dieseldriven varmvattenberedare.

Den här 200 000 kronors-apparaten suger ut vattnet ur havet och värmer sedan upp det till en mer trivsam temperatur. Sedan pumpar det ner vattnet till dykaren genom en trädgårdsslang som är tejpad till luftslangen. Det här låter som en riktigt god idé och jag har använt den här metoden flera gånger utan att bli missnöjd.

Det jag gör när jag kommer ner på botten är att jag flyttar slangen och sätter den på baksidan av min våtdräkt. Detta gör att min dräkt fylls med skönt varmt vatten. Det är som att jobba i en jacuzzi.

Allting flöt på bra när det plötsligt började klia på min rumpa. Så självklart kliade jag mig. Men detta gjorde bara allting mycket värre. Inom bara några sekunder började det brännas på min rumpa. Jag slet bort slangen från min dräkt, men skadan var redan skedd. I svåra plågor insåg jag vad som hade hänt. Maskinen som pumpade in det varma vattnet hade sugit upp en manet och pumpat in den i min dräkt.

Då jag inte har något hår på min rygg hade inte manet någonting att fastna på. Dessvärre var situationen lite längre ner på min kropp en helt annan. När jag kliade på vad jag trodde var ett sår gned jag i själva verket in maneten djupare och djupare mellan mina skinkor. Jag informerade personen uppe på bryggan om min situation via kommunikationsradion. Men det var lite svårt att höra vad han sa då hans svar dränktes i ett hysteriskt skratt från både honom och de övriga fem dykarna i teamet. Jag behöver knappast tillägga att jag fick avbryta dykningen omedelbart.

När jag till sist nådde ytan hade jag bara min dykardräkt på mig, resten hade jag slitit av mig för att försöka bli av med maneten. När jag klättrade upp ur vattnet möttes jag av en gapskrattande doktor som räckte mig en salva som jag skulle smörja in mig med så fort jag kom in i omklädningsrummet. Salvan hjälpte mot den brännande smärtan men jag kunde inte gå på toaletten på två dagar då jag var så otroligt svullen.

Så nästa gång du har en riktigt dålig dag på jobbet, tänk på ur mycket värre det kunde vara. Du skulle ju faktiskt kunna ha en manet intryckt mellan skinkorna…

Dela det här vidare till någon som har en riktigt kass dag på sitt jobb!

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.