Ingen taxi ville plocka upp den gravida kvinnan på gatan. Det maken gör då visar verkligen vad mänsklig värme är.

Den här berättelsen griper verkligen tag i mig och jag tycker att det är något som alla ska läsa. Jag tycker ibland att människor verkar glömma bort att hjälpa andra – och att man många gånger bara med små medel kan få någon annan att må bra – även om det är en främling. Den här mannen har verkligen förändrat hela sitt liv för att hjälpa de som behöver det. Det tycker jag är väldigt starkt gjort. Läs gärna det här och dela vidare så att vi kan göra världen till en varmare plats där vi hjälper varandra.

”En natt fick min fru en plötslig smärta i buken, och det skulle visa sig att hon hade fått missfall. Det var ingen taxi som stannade för oss vid den tiden på natten och det frustrerade mig. Jag sa upp mig från mitt jobb som ingenjör vid Larsen och Toubro och började köra taxi. Alla som behöver åka till sjukhuset får åka gratis med mig. Jag tjänar drygt 1200 kronor från vanliga passagerare men mitt mål är att hjälpa de som behöver det oberoende av vilken tid det är på dygnet. Den som åker med mig får mitt kort och om det är en nödsituation ser jag till att de kommer fram till sin destination även om klockan är tre på natten.

Det var en incident får några månader sedan som får mig att fortsätta köra. Klockan var 2 på natten när jag såg två män som vinkade för fullt för att få tag på en taxi. Jag stannade såklart och såg då att de hade en kvinna med sig som hade fått svåra brännskador över hela kroppen. Många taxichaufförer hade vägrat att ta med henne i sina bilar och det krossade mitt hjärta. Jag gav dem en filt som jag har i min bil, bad dem vira den runt henne och körde som en galning till närmaste sjukhus. De nästkommande dagarna höll jag koll på om hon överlevde – och tack gode Gud, det gjorde hon. Vi är vänner nu och hon tackar mig fortfarande för vad jag gjorde den natten.

Vare sig det handlar om översvämningar, eller den här natten, så har jag bestämt mig för att hjälpa till där jag behövs. För mig så handlar det inte om pengarna. Jag tjänade 8000 kronor på mitt förra arbete, men jag har aldrig varit lyckligare än vad jag är i dag.

Jag är 74 år gammal, kan tala 11 språk, har barn som jobbar inom den privata sektorn och jag har kvalifikationer att jobba som en ingenjör. Men höjdpunkten i mitt liv är att jag har kört mer än 500 personer som har varit i nödsituationer till sjukhuset och gjort mitt absolut bästa för att de ska överleva. Så även om folk kommer att kalla mig en ”vanlig taxichaufför” för resten av mitt liv så är jag stolt över mitt yrke och vad jag har gjort.”

Här är ursprungsinlägget på Facebook:

”My wife had suffered from a miscarriage, when one night she felt a sudden pain in her abdomen. At that time of the…

Publicerat av Humans of Bombay den 6 februari 2016

Dela gärna den här inspirerande historien vidare så att världen blir en varmare plats.