Kaféägaren tröttnade på ansvarslös personal – hans klockrena skylt får nu tusentals att skratta

Att hitta bra personal är en arbetsgivares tuffaste uppgift. Du kan till exempel inte veta i förväg om den anställde kommer att sjukanmäla sig ofta, komma sent, vara slarvig eller plötsligt sluta för att dra iväg på resa. En kaféägare i tyska Dormagen tröttnade på att hans personal inte tog arbetet på allvar, därför tog han till med hårdhandskarna. 

Efter att flera oseriösa personer avlöst varandra i personalen satte kaféägaren i Dormagen ner foten. För några veckor sedan var det återigen dags att anställa till hösten, men istället för att sätta upp den sedvanliga skylten blev den en variant som får alla förbipasserande att skratta högt. Såhär stod det: 

”Så länge du inte: är ett totalt pucko, kan handla basvaror på närmaste livsmedelsaffär, vet hur man använder en kortläsarterminal, inte behöver ta ledigt inom de närmaste fem veckorna på grund av att du “måste hitta dig själv” (eller din mamma), kan klockan, inte behöver skriva på WhatsApp eller Facebook var tredje minut, kan uppföra dig samt kommunicera på tyska eller engelska, använda en deodorant, en tvättmaskin är inte en totalt främmande sak samt att du kan tänka dig arbeta mer än två gånger i veckan utan att bli offer för utmattningssyndrom?

…..så är jobbet ditt!

Texten var givetvis skriven med glimten i ögat, men man förstår att kaféägaren lessnat på oseriös personal. 

Orginalbilden på tyska.

Twitter/@1LIVE

Med tanke på att bilden på lappen delats över tusentals gånger så tror vi att kaféägaren nådde ut med sitt budskap. Dela gärna med andra som kommer gilla den klockrena lappen.