Killarna mobbade flickan på telefon varje dag – när en främmande röst hörs i luren vänder allt

Elisabeth Chenoweth var en snäll och levnadsglad tonåring fram till hon träffade Scott. Hans kompisar gillade inte att Scott umgicks med Elisabeth, vilket drev dem till att utsätta henne för dagliga trakasserier som förstörde hennes självkänsla. När det gick så långt att Elisabeth blev uppmanad att ta livet av sig kom vändningen. 

Den här berättelsen om en från början glad tjej som bröts ner av mobbare berörde mig på djupet. Tack och lov kom pojkarna till insikt och hjälper nu till att motverka det de själva höll på med under lång tid. Det är aldrig för sent att göra en förändring.

När tonåringen Scott Hannah, från Ohio, började att umgås med Elisabeth Chenoweth var hans kompisar inte glada. De var avundsjuka och tyckte att Scott tillbringade alldeles för mycket tid med Elisabeth. De bestämde sig för att de inte gillade henne, och visade det genom att trakassera henne i sociala medier. 

Mest avundsjuk var Scotts bästa kompis Tyler, som mobbade Elisabeth dagligen. Då Tyler hade stort inflytande på Scott vände han så småningom kinden till Elisabeth, och började att trakassera henne han med.

Tillsammans började Scott och Tyler att ringa Elisabeth dagligen för att kalla henne saker och bryta ner hennes självförtroende.
– De sa att jag var ful och att jag såg ut som ett troll. Hela mitt självförtroende förstördes, säger Elisabeth till Today.

Killarnas terror blev värre och värre, men det var inte förrän en tredje person ringde upp Elisabeth som vändningen kom. En vän till Scott och Tyler, en tjej, uppmanade Elisabeth att ta sitt liv. Kommentaren fick Elisabeth att bryta ihop. Hon sa till föredetta kompisen Scott att hon aldrig mer ville se honom, vilket fick honom och Tyler att be om ursäkt och fundera över vad de gjort. 

En tid senare när pojkarna lyssnade på radion, fick de höra om en 14-årig pojke som tagit livet av sig på grund av den dagliga mobbing han utsatts för. Det fick Scott och Tyler att inse vilken skada de orsakat genom att själva mobba. De förstod att det var såna som dem som var problemet, och att de ville ändra på sig för att istället bli en del av lösningen. 

Scott och Tyler anslöt sig till en anti mobbing-organisation, och valde att delta i deras kampanj mot mobbing. 

– Tyler och jag fortsätter att föreläsa på skolor runt om i landet, och får alla att förstå att oavsett om du är utsatt, står vid sidan om, eller själv mobbar så är det du som har makten att göra en förändring, säger Scott till Littlethings.

Se inslaget om historien om mobbarna som genomgick en livsförändring:

Det är aldrig för sent att bli en bättre människa. Nu hjälps vi åt att motverka mobbing, dela gärna för att inspirera andra. 

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.