Killen misshandlar sin tjej på öppen gata – då griper en modig mamma in

Jag är verkligen helt emot våld och tycker att alla situationer kan lösas genom att vi bara pratar med varandra. Därför blir jag så oerhört illa berörd varje gång jag tvingas läsa om våldsamma handlingar och än mer upprörd blir jag faktiskt när det är en stor man som ger sig på en försvarslös kvinna.

Den här historien ska ursprungligen ha postats på den sociala nyhetssidan Reddit när användarna ombads att berätta om det modigaste de någonsin sett någon göra varpå en användare valde att dela med sig av något hennes mamma gjort. Jag har inte lyckats hitta originalinlägget, eventuellt har det tagits bort, men historien var så pass bra att jag ändå ville dela den med er. Som en påminnelse om varför vi alltid måste ingripa om vi ser någon blir illa behandlad. 

Som jag sagt tidigare är jag verkligen emot våld, men när jag läser vad den här mamman gör att att rädda en medmänniska så måste jag faktiskt säga att jag tycker hon gjorde rätt. Det finns ju faktiskt något som heter självförsvar!

 

Min mamma är antagligen är den lugnaste och mest blygsamma personen jag känner. Vi var ute på en shoppingrunda och kom ut från en butik när vi fick se en stor kille rikta ett slag mot en tjej medan han kallade henne alla möjliga nedvärderande saker. Han knuffade ner tjejen och hon reste sig för att komma undan men han slet tag i henne och började ruska om och slå henne. Killen var lätt över 180 centimeter, kanske ännu längre och stor som ett hus. Min mamma bad mig lugnt att ringa 911 och gick sedan fram till kille och sa ”Om du inte sätter ner henne ska jag smiska dig så som din mamma borde ha gjort.”

Jag pratar med polisen i telefonen och springer fram för att hjälpa till då jag är rädd att den här killen ska göra processen kort med min mamma. Killen hotar att spöa upp min mamma och innan jag hinner säga någonting höjer han näven för att slå till henne varpå hon ger honom ett slag rakt i solarplexus som får honom att sjunka ihop i en stönande hög på marken. Nu ingriper även de åskådare som samlats på platsen för att se vad som står på och håller fast mannen på marken fram till att polisen kommer.

Min mamma, som inte är mer än 157 centimeter och nästan 60 år gammal ingrep mitt i ett bråk för att rädda en tjej från att bli skadad eller till och med dödad. Jag har inte gjort något som kommer i närheten av vad hon gjorde.

Tycker du precis som jag att den här mamma gjorde helt rätt och visade stort mod? Då får du gärna klicka på dela för att hjälpa till att hylla henne!