Kunden attackerar kassörskan med våld. Men en oväntad hjälte griper in och räddar henne.

Föreställ dig att du försöker utföra ditt dagliga arbete när du plötsligt ställs inför en kund som har uppenbara problem med att kontrollera sitt temperament. Just detta händer tjejen i den här historien. Det går så pass långt att kunden går till fysiskt angrepp mot henne och hon tvingas backa undan från hans våldsamma utfall. Men tack och lov finns det vardagshjältar där ute som inte tvekar att gripa in när de ser hemska saker utspela sig framför deras ögon. Historien är hämtad från en amerikansk sajt som specialiserat sig på historier från människor som arbetar inom servicesektorn och de menar att de försöker kontrollera att läsarnas berättelser är sanna, men det är såklart ingenting jag kan svära på. Men budskapet i historien är ändå så pass bra att jag ville dela den vidare. För kom ihåg att som du behandlar andra, så blir du ofta behandlad själv…

Jag jobbar i kassan på en liten butik som säljer mobiler inne på ett stort köpcentrum. Vid ett tillfälle kom en lång och väldigt, väldigt stor man in med en bister min i ansiktet in i butiken och ställde sig i kö. Det var uppenbart att ju längre han väntade desto kortare blev hans tålamod, så när det väl blev hans tur ungefär tio minuter senare, är han helt askgrå i ansiktet.

Jag: Hur kan jag hjälpa dig idag?

Kunden: Ni har sålt en trasig mobil till mig. Hur kan ni sälja trasig sk*t till mig?! Har ni ingen som hels kvalitetskontroll på era grejer?

Jag: Eh, vad är problemet?

Kunden: Det fungerar inte! Vad f* tror du problemet är?!

Jag: Jag är ledsen över att höra det, men…

Kunden: Jag har redan väntat här i 30 minuter. Fixa det här nu!

Medan jag undersöker hans mobil blir det uppenbart för mig att den ådragit sig rejäla vattenskador.

Jag: Har produkten varit i kontakt med vatten nyligen?

Kunden: Nej, självklart inte. Jag är inte dum.

Jag: Hur som helst, jag är rädd att, med tanke på typen av skador på den här produkten, så kan vi inte reparera den och garantin gäller inte längre.

Kunden: Vänta nu ett ögonblick din lilla j*vel. Jag tänker inte acceptera att ni anklagar mig för era problem. Hur vågar du?!

Plötsligt smäller han till mig över ansiktet. Tagen helt på sängen tar jag ett steg tillbaka och stänger mina ögon. Men när jag tittar upp igen ser jag inte mannen någonstans. Jag noterar hur alla andra kunder tittar ner på golvet så jag lutar mig över disken och ser hur han försöker krypa iväg, oförmögen att ställa sig upp medan han famlar efter sitt blödande öra. Kunden bakom i kön är en anspråkslös, glasögonprydd man som inte är mer än 165 centimeter.

Mannen: Hej, hur gick det?

Jag: Eh, ja, jag är okej… Vad hände precis?

Mannen, med ett leende: Jag tänkte inte bara låta honom göra sådär mot dig så jag klappade till honom.

Jag: Vänta va… vad gjorde du?

Det visade sig att mannen med glasögon var tränad i flera olika former av kampsport och han hade klivit fram och utfört ett slag med sin hand på kunden som hade attackerat mig. Min chef hade sett vad som hände och gick fram till oss.

Chefen till mannen: Wow, det där var det häftigaste jag har sett. Tack så mycket. Du är välkommen hit när du vill.

Av en slump har jag nu dejtat den här mannen som hjälpte mig i ett års tid nu…

Källa.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.