Kunden blir galen och dödshotar tjejen i kassan. Men hennes klockrena svar då kan jag läsa om och om igen.

Det finns otroligt många sätt att hantera folk som skäller och beter sig illa. Två stora tummar upp för den här tjejen som skötte en missnöjd kund på det här sättet, och för hennes chef som backade upp henne föredömligt. Historien har snurrat runt på flera amerikanska sajter och utspelar sig vad jag förstår det på en snabbmatsrestaurang. Jag vet dock inte säkert om det hänt på riktigt, men det skulle inte förvåna mig alls då det ju dessvärre finns en hel del sånahär människor där ute. Läs hela berättelsen så förstår ni vad jag menar. What goes around comes around, som det heter.

(En kund gnäller i drive thru-högtalaren över priset på vår glass)

Kunden: ”Jag kan inte fatta att ni tar fem kronor extra när allt jag vill ha är extra choklad. Hur vågar du ens ta mina pengar. Jag hoppas du får sparken. Hör du mig? Jag ska döda dig om du tar extra betalt. Jag tänker ta det med din chef, din j***a idiot! Du borde inte ta extra pröjs för topping eftersom era priser redan är…

Jag: *har redan fått nog av den rejäla utskällningen* ”Då blir det 37 kronor. Betalning sker i nästa lucka, tack”.

(När bilen kommer fram till fönstret inser jag att kvinnan som skällde sitter på passagerarsidan. Föraren ser oskyldig ut.)

Kunden: ”Jag ska ge dig ett tips. Ha INTE en sådan attityd mot mig. Jag är kund och ingen man vil göra arg. Det är ingen bra idé att bete sig så mot mig, det kan jag lova”.

Jag: 37 kronor, tack.

Kunden: ”Hörde du mig eller, idiot?”

Jag: ”Jag hörde dig. Jag hörde eftersom du ägnade flera minuter åt att skälla på mig för fem kronor. Och inte bara jag hörde dig, utan också min chef. Nu har du två val. Du kan betala, få din glass här och åka i väg. Eller så svär du ännu mer åt mig och jag stryker din beställning och stänger fönstret. Vill du betala med kort eller kontanter?”

(Föraren brister plötsligt ut i skratt och passageraren blir allt rödare i ansiktet.)

Kunden: ”Lyssna nu, din jäkla…”

Jag: ”Tyvärr, vi stryker din beställning” *Stänger luckan och låser*

Chefen hade samtidigt hört allt på headset och sa till mig:

”Jag hoppas att hon kommer in och klagar. Polisen som står vid kassan hörde allt och skulle nog kunna säga ett och annat till henne angående dödshoten”.

(Kunden stannade till vid ingången och försökte klaga men försvann snabbt när polisen klev ut utanför dörren. De åkte och kom aldrig tillbaka).

Tycker du också att det var smart hanterat av tjejen och hennes chef? Då får du gärna klicka på gilla här under!