Kunden förnedrar servitrisen och kallar henne ”strippa”. Men hennes kontring lär honom en läxa för livet.

Den här berättelsen postades på den sociala nyhetssidan Reddit av en tjej som arbetat som servitris när hon var yngre. Hon gillade sitt jobb, var duktig på det och tjänade bra med dricks. Då hon jobbade natt hände det att hon ibland stötte på fulla gäster som kunde vara lite besvärliga, men aldrig så att det blev jobbigt. Men så en natt stötte hon på en kille som helt saknade allt vad hyfs heter. Han behandlade henne verkligen otroligt respektlöst och förnedrande och jag blev riktigt provocerad när jag läste hur hon blev behandlad. Så här ska det bara inte få gå till. Det hela eskalerade rejält och tjejen såg ingen annan utväg en att ta till en ganska oväntad lösning på situationen. Även om jag aldrig vill uppmuntra till någon form av våldsamma handlingar, jag tycker att allt kan lösas med ord så förstår jag verkligen varför hon reagerade som hon gjorde. Läs vidare här under och avgör själv om du tyckte hon gjorde rätt.

Jag brukade arbeta som servitris på Dennys när jag var 19 år. Lite överraskande så älskade jag det och blev ganska bra på det.

Jag började på det hårda nattskiftet och de behöll mig på det skiftet då jag kunde handskas med de tuffa nattgästerna som kom in från barerna. Fulla människor var enkla för mig att bemöta, de gillade ofta pratiga och sarkastiska servitriser med glimten i ögat. Och jag kunde utnyttja detta maximalt. På en lördagkväll kunde jag lätt dra in säkert 250 dollar i dricks på ett enda skift.

dennys

Jag älskade det.

Ända tills…

En livlig lördagkväll var bara annorlunda. Köket blandade ihop beställningar lite mer än de brukade, jag lyckades inte komma i fas med mina bord och jag var inte fokuserad på jobbet tack vare ett gräl jag hade haft med min pojkvän innan mitt skift. Så jag var inte helt i form och mitt humör var inte det bästa, men jag drog in hyfsat med dricks och natten var nästan över.

Sedan fick jag servera ett bord för fyra längst inne i hörnet på min avdelning. Det var riktiga grabbar. Fulla, men inte för fulla. Skjortorna uppknäppta och hängiga och jag tänkte att de skulle vara lite störande men enkla att servera.

waitress

Jag gled fram till dem lika elegant som en konståkerska och tog deras drinkbeställningar och jag märkte direkt att jag redan hade dem på kroken. Men jag märkte också att en av dem gav mig en märklig blick.

Blicken förändrades och han klädde av mig med blicken när jag serverade deras beställning.

Till slut, när jag tagit upp deras beställning gav jag killen en ond blick tillbaka och frågade om det fanns någon förklaring till varför han såg på mig så otrevligt eller om han bara ville bli av med ett öga. ”Ohhhh!” skrockade hans kompisar när jag sa det, mer pengar till mig.

”Jag känner igen dig”, sa han.

”Det gör du säkert. Så, fyra portioner äggröra och…?” fortsatte jag.

”Dansar inte du på Cassidys (en lokal strippklubb)? Jag skulle känna igen den där feta rövens guppande var som helst.”

Han sträckte sig sedan för att nypa tag i mig och jag slog till hans hand med mitt anteckningsblock med rejäl kraft. Jag är säker på att jag hade ett uttryck av avsmak i ansiktet samtidigt.

”Du önskar att du hade råd att gå på Cassidys. Fint försök att dölja det faktum att du är en pervers en som försöker reta upp personen som serverar dig mat”, sa jag. Jag brydde mig inte längre om min dricks. De började redan gå på mina redan ansträngda nerver. Men det var ingenting jag inte kunde hantera.

Jag lämnade in beställningen till köket, men såg till att lämna in idiotens beställning först. Varför? Jo, så att hans tallrik skulle få stå länge under de heta lamporna som håller maten varm. Han skulle bränna bort sina fingeravtryck när han skulle äta sin mat. Det äldsta servitristricket i historien.

Jag laddade upp alla de andra beställningarna på en bricka och fuktade en tjock trasa för att säkert kunna lyfta upp idiotens tallrik. Jag bar hans heta tallrik i handen när jag ställde ner brickan och sträckte sedan ut min vänstra arm för att leverera hans efterlängtade äggröra. Det var då jag såg hur han sträckte sig framåt mot min höft med en sedel i sin andra hand…

Jag smällde då den heta tallriken rätt i ansiktet på honom.

eggs

Ägg. Hamnade. ÖVERALLT. Och det blev tumult. Han skrek. Mycket. Och jag minns hur han försökte slå mig i ren reflex (tallriken var VARM), och min egen reflex var att smälla till honom i sidan med brickan. Han gick ner för räkning.

Min chef kom ut och de andra gästerna informerade henne om vad som precis hade hänt medan jag bara stod där och knappt kunde förstå vad som just inträffat.

Tack och lov, för all skit Dennys personal måste stå ut med, har min chef alltid hållit sina servitörer om ryggen. Hon blev gaaaalen. Alla fyra grabbar ombads att lämna restaurangen efter att de betalat sin mat.

Jag tror egentligen inte att det var rätt av mig att slänga en HET tallrik i snubbens ansikte, men allt jag såg var hans hand som var på väg mot mina byxor och jag reagerade instinktivt. Jag tror de insåg det själva eftersom polisen aldrig dök upp för att utreda, jag är mycket väl medveten om att jag kunde blivit anklagad för misshandel och jag är glad att det inte ledde till något åtal.

Vid slutet av mitt skift minns jag hur tassade in på min chefs kontor för att checka ut för kvällen. Hon såg på mig med en blandning av ”besviken förälder” och ”jag hejar på dig tjejen” i blicken innan hon sa:

”Låt oss… flytta dig från nattskiftet ett tag va?”

Här kan du läsa originalinlägget på Reddit. (på engelska)

Tyckte du att hon gjorde rätt? Då får du gärna klicka på DELA här under för att sprida historien vidare!