Kvinnan får p-bot för 2 minuters felparkering – reaktionen i rätten är oslagbar

Du har bråttom hem från jobbet, barnen ska hämtas på dagis, du ska laga middag och just det, det finns ingen mjölk.

Snabbt ska du svänga förbi Ica på vägen, det tar max en minut, och precis som i alla mataffärer så är mjölken allra längst in i affären och självklart ringlar sig kön lång.

Äntligen klar, ut till bilen som du ställt där du egentligen inte får. På de fem minuter du var borta så har lapplisan lyckats vara framme. 700 kronor, attans.

Känner du igen dig?

De flesta har någon gång i sitt liv fått en riktigt irriterande parkeringsbot, och att försöka prata bort den har i alla fall aldrig jag lyckats med.

En kvinna på Rhode Island i USA hade fått en bot som hon inte alls var särskiljt nöjd med. För att överklaga var hon tvungen att förklara sig för domaren i domstol.

När domaren tittar lite närmre på den utfärdade parkeringsboten skakar han på huvudet och suckar högt.

Parkeringsboten hade utfärdats 9.58. Från klockan tio var det helt okej att parkera där kvinnan ställt sig. Till hennes försvar så hade hennes klocka dessutom slagit tio innan hon fick boten i sin hand.

Domaren som tycker att det hela är lite roligt skämtar och dividerar om att ett fängelsestraff kanske ändå är lämpligt. Trots allvaret i situationen börjar kvinnan att gapskratta innan domaren avfärdar boten helt.

Har du också fått en riktigt onödig bot någon gång och inte varit helt nöjd över parkeringsvaktens beslut?

Dela gärna med dig av historien i kommentarsfältet nedan!