Kvinnan fick slut bensin på motorvägen och hade ingen mobiltäckning. Då stannade en polis och gjorde detta.

Att bli räddad av en främling när man är i nöd är guld värt. Den här kvinnan berättar om när hon fick bensinstopp med bilen och saknade mobiltäckning. En polis kom förbi och gjorde något väldigt fint.

”Igår hade jag nöjet att träffa polisen Mark Cornett från Hardin County Sheriffs Office. Jag och en vän körde en hyrbil längs vägen 165 genom Kentucky när bensinlampan tändes. Oturligt nog missade vi en avfart och fick slut på bensin vid kanten av motorvägen. Vad det värsta var? Ingen av oss hade någon signal på mobilen! Så där satt vi, efter 19 timmar på vägen, bredvid vägen och försökte få hjälp.

Då stannade den här mannen! Jag har aldrig blivit så glad över att se blåljus tidigare. Efter att ha ställt några frågor förstod han vad som hänt och ropade på radion efter assistans åt oss. När han kom tillbaka berättade han att den närmaste vägassistansen kostande 800 kronor, men sen gav han oss ett annat alternativ – lift till närmaste bensinstation. Jag frågade vilket alternativ han föreslog, han skrattade och sa ”det billigaste”.

Den här polismannen hade inte behövt göra det här. Ge en väldigt generad tjej lift till en bensinstation är inte en del av hans jobb. Inte heller att hjälpa till med att fylla på bensin i dunken, men han gjorde det också! Nu för tiden hör man bara att polismyndigheten gör ett dåligt jobb. Vi får aldrig höra historierna om de män och kvinnor som gör allt för att hjälpa andra. Nu tänker säkert många att ta mig till bensinstation var en liten sak – men när du är strandad på motorvägen efter att ha kört i 19 timmar blir det en väldigt stor sak. Cornett sa en sak på väg till bensinstationen som fastnade. Han sa att han skulle ge sitt liv för att skydda någon annan. Tänk på det. Låt det sjunka in. Skulle du ge ditt liv för någon du inte känner?

Visst, vi ”förväntar” oss det från alla som bär en polisbricka… men tänker du någonsin på det? Det känns som att vi hör mycket fler historier om kriminella som blir dödade än de poliser som offrade sina liv för att skydda andra. Det är inte rättvist att vi hör så mycket dåligt men nästan aldrig något gott…. Men jag kan berätta en sak, och det var att polisen Mark Cornett var min hjälte den här dagen. Han är nu en på listan av vänner och familj som jag ber för varje dag när de tar på sig brickan och går ut i en värld som hatar dem.

Vi måste alla bli bättre när det kommer till poliskåren. Vi måste stoppa den galenskap som nu är det normala. Mark Cornett gick med på att ta en bild tillsammans med mig. Jag sa att jag skulle göra honom till en ”Facebook-kändis” och han sa att han önskade att han tvättat bilen. Så om någon av er är i närheten av Hardin County, Kentucky, hälsa honom tack från tjejen från Alabama som fick hans bil att stinka som en hund!”

Tycker du att poliser som denna behöver hyllas lite extra? Dela gärna den här berättelsen med dina vänner!