Kvinnan gömde 700 000 kronor för sin man i 50 års tid. När han förstår varför? Ingen var förberedd på detta.

En man och kvinna hade varit gifta i mer än 50 år. De delade allt med varandra, med undantag för en sak. Damen hade en gammal skokartong på hyllan i garderoben som hennes make absolut inte fick röra. Mannen brydde sig i ärlighetens namn inte så mycket om detta, han trodde aldrig att det fanns något av värde i lådan. Till slut glömde han helt bort att den fanns där. Tills en dag, när hans fru hamnade på sjukhus.

Kvinnan var riktigt sjuk när hon lades in på sjukhuset. Eftersom hon trodde att hon gjort sitt här i livet, gav hon sin man tillåtelse att åka hem och hämta lådan. Han tog fram en stege och klättrade upp för att hämta den. När han öppnade locket och tittade in trodde han knappt sina ögon. Det han såg fick benen att skaka på stegen.

chezlarsson.com

box

I lådan låg två handvirkade dockor och massor av sedlar. När han räknade ihop summan kunde han konstatera att det låg runt 700 000 kronor i lådan. Förbluffad återvände han till sjukhuset och bad sin fru om en förklaring.

Flickr

money

Hon började berätta: ”Strax före vårt bröllop avslöjade min mormor för mig hemligheten bakom ett lyckligt äktenskap: att aldrig bråka. Om jag någonsin skulle bli arg på dig, så skulle jag vakta min tunga, lugna ned mig och istället virka en docka”.

Mannen blev märkbart rörd när han hörde sin fru. Det fanns bara två dockor i lådan, vilket innebar att hon bara blivit arg på honom två gånger under alla dessa år. Överväldigad kysste han sin fru kärleksfullt. Sedan frågade han var alla pengar i lådan kom ifrån. ”Åh”, sa hon, ”Det är pengarna jag tjänade på att sälja alla andra dockor…”

Imgur

dockor1

Jag vet inte om detta har hänt på riktigt eller om historien bara är påhittad, men håll med om att den har sina poänger? Oavsett äkthet så tror jag den kan lära oss någonting. Fruns lilla lektion kom kanske lite för sent, men den träffar rakt i bröstet. Och dessutom blev hon ju rik på kuppen 🙂 Dela gärna om du tycker att fler borde läsa detta!