Kvinnan tittar i mobilen och kraschar in i MC – då ser polisen rött och gör det enda rätta

När du kör bil har du egentligen bara två saker att hålla ögonen på: Vägen och dina medtrafikanter – inget annat! 

Så till alla er som fortfarande sitter och pilar med mobilen när ni kör, sluta med det omedelbart. 

Inte bara det att ni utsätter er själv för fara, ni kan faktiskt också förstöra andras liv också. 

Därför tycker jag denna historia är väl värd att sprida vidare, för den visar verkligen hur man borde behandla människor som inte respekterar andra i trafiken. 

Berättelsen är insänd av ”Mike” och publicerad av sajten Heartwarming – jag hoppas ni uppskattar den lika mycket som jag gjorde! 

© Pixabay

Allt började när en MC-förare kraschade för att undvika en ännu allvarligare olycka.

En bilförare hade sms:at samtidigt som hon bytte fil, något som kunde slutat mycket illa. En trafikpolis kom snart till platsen och insåg ganska snabbt vad som skett.

Eftersom han varit med detta så många gånger tidigare beslutade han sig för att ge den kvinnliga bilföraren en rejäl läxa.

Så här skriver Mike:

”Jag var på väg upp för påfarten till motorvägen, det ösregnade, när en kvinna i en stor SUV plötsligt slänger sig ut i min fil. För att undvika en rejäl smäll lade jag ned min motorcykel och gled längs den våta vägen och lyckades precis undvika en krasch.

Under tiden jag kämpar för att få upp min 300 kilo tunga Harley Davidson som ligger på vägen, ser jag en polisbil komma med blåljusen som speglar sig på MC:n.

Polismannen vevar ned sin ruta på bilen och frågar om jag är ok. Jag nickade och han gasade fram mot kvinnan i bilen, som hade mobilen mot örat och pratade i sin telefon.

Han beordrar henne att stanna där hon är, gör ens snabb u-sväng mot mitt håll, går ur bilen och hjälper mig att lyfta upp den tunga motorcykeln.

Polisen tar fram en regnjacka åt mig från bagageutrymmet och ber mig sedan att följa med fram till kvinnan.

© Wikipedia

Polismannen tvingar kvinnan att gå ur sin bil och låter henne stå där ute i regnet en bra stund, så att hon blir genomvåt.

Han gav henne en rejäl utskällning, polisen var fly förbannad över att hon riskerat mitt liv. Sedan skrev han ut böter på 3000 kronor och gav henne en anmärkning för vårdslöshet i trafik.

Därefter tvingade han kvinnan att personligen be mig om ursäkt.

När polisen var klar med henne lät han mig behålla regnjackan så att jag kunde åka hem utan att bli dyngblöt.

Det visade sig att just denna man arbetade som MC-polis till vardags, så han visste vad motorcyklister får utstå dagligen.

Min respekt för poliser växte väldigt mycket efter denna dag!”

Dela gärna vidare denna historia på Facebook om du tycker att denna polis gjort helt rätt!

 
 

Läs mer om...