Kvinnans arga uppsägningsbrev sprids som en löpeld – ger chefen svar på tal

Även om många anser att du ska vara tacksam att du har något jobb överhuvudtaget, kan det ibland vara svårt att känna när din chef inte verkar uppskatta dig överhuvudtaget.

Många gör sina arbetsuppgifter varje dag, arbetar hårt och även utanför kontorstid – utan att få den kredd eller respekt som du förtjänar.

Denna unga kvinna fick till slut nog av hur hon behandlades på jobbet av sin chef, som uppenbart verkar bryta mot en hel del lagar och regler.

När hon väl bestämt sig för att nog fick vara nog, sa hon upp sig på stående fot.

Sättet hon gjorde det på var dock lite speciell – hon skrev att brev som hon sedan publicerade på forumet Reddit.

Läs gärna vad hon hade att säga till sin chef här under, ord som hyllats av tusentals!

Så här skrev kvinnan:

”Kära … 

Jag är ledsen för att min styvmor dog så plötsligt i cancer. Jag är ledsen över att jag inte är någon robot, att jag blev väldigt känslomässigt berörd och att jag inte orkade gå till den dagen. Jag är ledsen för att jag blev sjuk och inte gick till jobbet och smittade mina kollegor. 

Jag är ledsen för att jag har arbetat 47,5 timmar i veckan de senaste 7 månaderna (utan att få betalt för min övertid, som jag är lagligt berättigad till) och därför inte hade något annat väl än att gå till läkaren på kontorstid.

Jag är uppenbarligen en dålig anställd och det ber jag om ursäkt för det. Jag vet att du hatar när någon berättar för dig hur du ska sköta ditt jobb,  men jag föreslår att du börjar letar efter en ersättare för mig. Redan nu. 

Vänligen…”

Imgur

Vissa tycker denna kvinna gjort helt rätt som skickade detta skarpa brev till sin arbetsgivare, som uppenbart inte verkar behandla sina anställda på något vidare bra sätt.  Andra har kritiserat den passiv-aggressiva tonen och tycker att det är oprofessionellt gjort.

Oavsett om du tycker att det var rätt eller fel – så förtjänar ju denna kvinna åtminstone lite sympati (eller åtminstone lite övertidslön.)

Förhoppningsvis får hon ett nytt jobb inom kort.

Dela gärna detta brev på knappen nedan om du också tycker att det är rätt att säga ifrån ibland.