Kvinnans förklaring till varför du aldrig ska vara otrogen mot din make är helt underbar.

Inte alla har förmånen att få gifta sig med sin bästa vän, men den här kvinnan verkar sannerligen ha hittat rätt. Men när hon beger sig till sin favoritbar för att koppla av en kväll stöter hon på en riktigt trevlig man som försöker charma henne. Det hon berättar sen visar dock att hon verkligen förstått hur man bygger ett starkt äktenskap. Jag vet inte om historien är sann, men den innehåller så mycket visdom att jag ville dela den med er. Så här borde flera människor se på sina äktenskap.

Härom kvällen var jag i en bar och kopplade av och njöt av att ett litet avbrott ifrån alla vardagssysslor i hemmet. Jag är hemmafru så med jämna mellanrum känner jag att jag behöver komma bort lite.

Jag har en karaoke-bar som jag gillar att gå till och sjunga på. Det är verkligen trevligt där och jag får samtidigt chansen att göra något jag tycker är roligt utan alla vardagskrav. Det får mig att känna mig ung igen.

Då min favorithobby råkar äga rum på en bar händer det med jämna mellanrum att främmande män stöter på mig. Efter att ha varit gift i tio år har jag vant mig vid att förklara för män att jag inte bara är gift, jag är dessutom trogen. Man kan tro att en ring på fingret borde fungera i avskräckande syfte, men förvånansvärt ofta har jag i stället fått frågan ”Tjaa, men spelar det verkligen någon roll?” eller ”Om du nu är gift, varför är då inte dig man här med dig?”, som om gifta människor inte är tillåtna att ha en egen hobby utan sin partner.

Senaste gången jag var ute hade jag hur som helst en upplevelse som förändrat sättet jag tänker när jag får liknande frågor.

En väldigt trevlig man (och ja, gifta personer kan tycka att andra människor är trevliga) samtalade med mig en kväll. Efter ett tag började frågorna plötsligt förändras och jag insåg att han försökte ta reda på om jag var tillgänglig eller inte. Han skötte det väldigt artigt och när jag sagt till honom att jag var gift frågade han mig ”tror du att det kommer hålla för alltid?”.

Jag hade aldrig fått den frågan förut.

Mitt reflexmässiga svar var ”Tjaa… Ja, han är min bästa vän!” och sedan pratade jag lite om vårt liv tillsammans och sakerna som skulle göra att vårt äktenskap skulle hålla för alltid.

När jag sedan körde hem senare på kvällen kom frågan tillbaka till mig i mitt huvud. Jag funderade och tänkte på vårt liv tillsammans och jag kom fram till några riktigt vackra svar.

Ja, mitt äktenskap kommer hålla för alltid.

Min man är verkligen min bästa vän.

Jag kan vara ute i världen och se andra människor som är attraktiva, intelligenta, charmerande och roliga. Men de är allt det här just då, i det ögonblicket och i det sammanhanget.

Min make är alla de här sakerna för mig, för alltid.

Mannen jag mötte på baren har ingen aning om vilket album jag älskar att lyssna på en söndagsmorgon när jag lagar frukost tillsammans med min man.

Han vet inte att jag är ute efter att tummbrottas lite när jag rör vid hans hand på ett speciellt sätt.

Han kan inte texten till sången jag och min make hittade på till vår älskade gamla hund.

Den här främmande mannen jag just mött vet inte att jag ibland blir deprimerad på vintern och att jag behöver lite extra känslomässigt stöd under februari och mars. Eller att jag kan vara ett riktigt monster när jag blir stressad.

Och han var definitivt inte där och hjälpte min familj från att svälta ihjäl när vi för en kort tid i våra liv var hemlösa 2009.

Han har inte jobbat övertid sent på kvällarna för att hans barn ska få växa upp hemma med en av sina föräldrar ständigt närvarande, något jag och min make kom överens om när vi bestämde oss för att bilda familj.

Han masserade inte instinktivt i min nacke och fick mig att slappna av när jag hade mina värsta värkar vid födseln av vår underbara son.

Och han var verkligen inte där när jag och min make gjorde vår vackra son på en gammal madrass i en trång lägenhet på alla hjärtans dag för alla dessa år sen. Det var vår första gemensamma lägenhet och det kändes som ett slott för oss.

Jag har alltid vetat att vi har ett äktenskap som kommer att hålla för alltid (varje dag försäkrar vi oss om att det ska bli så), men inte förrän jag fick frågan av den här främmande mannen hade jag reflekterat över vad jag egentligen menade när jag svarade ”jag är gift.”

När någon frågar mig ”är du lycklig”, syftar de för det mesta på just nu, just i detta ögonblick. Och ärligt talat, alla dagar i ett äktenskap kommer inte att vara lyckliga. Den frågan innefattar inte allt det ni har gått igenom eller vart ni är på väg. Den frågan handlar helt enkelt om nu, för målet för den som frågar är att få tillfredsställelse nu.

Men ett äktenskap sker inte ”nu” Det pågår oavbrutet.

Jag har avfärdat trevliga killar, obehagliga killar och de genomsnittliga fyllona som kastar ur sig raggningsrepliker åt alla håll i hopp om att få napp. Men när jag avfärdar dem har det ingenting att göra med vilka de är som personer.

Nej, det handlar helt enkelt bara om min make och vad vårt äktenskap betyder för mig. Han är min bästa vän och vårt äktenskap är, dag för dag, för alltid.

Jag håller med henne om varenda ord hon berättar, om du också gör det får du gärna trycka på gilla