Kvinnans mamma blir sjuk – då avslöjar journalerna familjens fasansfulla hemlighet

Det sägs att varje familj har en hemlighet. Men få är lika mörka och skrämmande som berättelsen om Monica Libao.

Monica växte upp som ensambarn med sina föräldrar Pablo och Burma. Som femtonåring hade de hunnit flytta 28 gånger – ungefär en gång i halvåret.

Som tonåring blev hon misstänksam och ifrågasatte varför familjen hela tiden bytte hemort. Några vänner hann hon aldrig lära känna, och på något vis hann hon aldrig med skolfotograferingarna.

 

Källa: Facebook

När Monica var 16 år blev Burma sjuk, och hon fick i uppgift att ta med mammans vårdjournaler till sjukhuset där mamman befann sig. Nyfiken som hon var så ögnade Monica igenom journalerna i jakt på ledtrådar till att familjen aldrig stadgade sig.

När hon kommit en bit in fick hon en chock. Burma hade genomgått en hysterektomi, ett kirurgiskt ingrepp där man tar bort hela livmodern – 15 år innan Monica föddes.

Uppdagandet blev starten på en mängd konfrontationer och bortförklaringar om hur Monica kom till – och vem som egentligen är hennes riktiga mamma.

Källa: Facebook

Bland annat fick hon förklaringen att hon är dotter till sin halvsyster. Men av henne fick Monica svaret att föräldrarna köpt Monica av en kvinna för en bussbiljett till New York.

När Monica fann sitt födelsebevis var det konstigt nog daterat till när hon var sju år gammal – och det stod ingenting om av vilken läkare eller på vilket sjukhus hon blivit förlöst.

Åratal senare när familjen var samlad ställde hon frågan om sitt ursprung till Burma en sista gång. Nu avslöjades en ännu mer obegriplig historia om hur Burma hade gömt Monica från polisen när hon var en baby. Då mindes Monica hur hon hört pappan prata om en kartong, vägkontroller och att de måste berätta sanningen.

Källa: Facebook

Monica tror att hon kan ha blivit kidnappad från Miami i Florida någon gång på 60-talet. Trots att föräldrarna tog med sig hemligheten i graven är nu Monica säker på att hon blev kidnappad som liten. DNA-tester har visat att hon inte har någon biologisk koppling till de personer hon trodde var hennes släktingar.

Och hennes arvsanlag gav inga träffar i den nationella databasen för försvunna personer.

Även om hon fortfarande hoppas på att få reda på sanningen finns bara ett fåtal mystiska ledtrådar att gå på. Och någonstans finns kanske ett åldrat par som väntar på att få se sin nu vuxna dotter igen.

Sociala medier återförenar människor varje dag. Dela för att hjälpa Monica få ett svar på vem hon egentligen är.