Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Kyparen förnedrar och hånar gästerna. Men det den äldre damen gör då chockar hela restaurangen.

Man ska passa sig för att behandla andra människor oförskämt. Det är läxan man kan lära sig av den här historien där en gammal dam kommer med en bra kontring. Jag vet inte om den här historien är sann men gillar poängen så pass mycket att jag sprider den vidare. Hoppas att ni håller med mig.

Den äldre kvinnan till kyparen: ”Om du säger ett ord till kommer jag slita tag i dig och dra dig i örat precis som din mor skulle ha gjort, din respektlösa lilla unge!”
(De andra i kön skrattar. Sedan dyker chefen upp och jag berättar vad som hände igen. Den anställde nekar trots att de andra kunderna intygar att jag har rätt).

Chefen: ”Du får lugna dig och vänta på din tur. Vi kommer att lösa problemet”.
Den äldre kvinnan: ”Så du ska acceptera att han pratar till dina kunder så där. Ursäkta mig, jag måste ringa ett samtal”.

(Kvinnan ringer till någon och säger ett namn som gör både chefen och kyparen vita i ansiktet av oro)

Den äldre kvinnan (vänder sig mot mannen): ”Okej…, min man skulle gärna prata med dig”.

Chefen får telefonen och börjar omedelbart förklara bort allt som hänt och skylla ifrån sig. Kvinnan ler. Hon säger: ”Min man äger hela den här restaurangkedjan. Jag har varit här tillräckligt många gånger för att ni era dumbommar borde fatta det.

Hon vänder sig mot kassabiträdet som också står intill bordet:
”Sätt upp den här unga kvinnans beställning på restaurangen, precis som för alla andra kunder här som väntar tålmodigt”.

Jag: ”Tack, men det behövs verkligen inte”.

Kvinnan: ”Jodå, det gör min dag lite bättre”.

När jag ätit och var på väg att gå såg jag en äldre herre, den gamla damens man och restaurangkedjans ägare, komma in på restaurangen och skälla ut chefen och arbetaren. Bägge hade tårar i ögonen när de fick sparken.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.