Läraren levererar det perfekta svaret när 12-åringen vill få henne sparkad efter känslig fråga.

När jag gick i skolan och började komma in i tonåren hände det inte sällan att fantasin skenade iväg under lektionerna. Ofta satt jag och dagdrömde om helt andra saker än det läraren precis gick igenom vilket kunde leda till ganska pinsamma situationer när läraren ställde en fråga jag inte alls hade lyssnat på. Något liknande utspelade sig i det här klassrummet när en elevs fantasi verkligen skenade iväg ordentligt. Jag vet visserligen inte om just det här hänt på riktigt, men jag tyckte att lärarens svar var så fantastiskt roligt att jag bara var tvungen att dela historien med er. Jag tror att ni kommer att uppskatta hennes briljanta kommentar också 🙂

Biologiläraren frågar sina elever i sjätte klass:
”Vem kan berätta för mig vilket organ i människans kropp som kan expandera upp till tio gånger sin egen storlek när det stimuleras?”

Ingen av eleverna räckte upp handen så fröken skickar frågan vidare till den första eleven hon får syn på.

”Maria, kan du berätta för mig vilket organ i människans kropp som kan expandera upp till tio gånger sin egen storlek när det stimuleras?”

Maria reser sig då upp och rodnar kraftigt.
”Hur vågar du ställa en sådan fråga?!”, säger hon. ”Jag ska berätta det här för mina föräldrar så att dom kan berätta för rektorn vad du sagt, du kommer att få sparken när dom får veta!”

Fröken blir alldeles chockad av Marias reaktion men behåller sitt lugn. Hon ställer frågan en gång till och nu räcker en annan elev upp handen.

”Ja?” säger fröken.

”Fröken, rätt svar är iris i människans öga.”

”Helt riktigt, tack så mycket”.

Fröken vänder sig nu till Maria igen och säger:
”Maria, jag har tre saker jag vill säga till dig. För det första är det uppenbart att du inte gjort din hemläxa. För det andra har du en väldigt snuskig fantasi och för det tredje är jag rädd att du kommer att bli väldigt besviken en vacker dag.”

Har du någon kompis som kan behöva skratta lite? Dela då denna roliga historia vidare 🙂

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.