Lärarens uppmaning till eleverna sprids som en löpeld över nätet

Med läraryrket följer stort ansvar. Barns öron är ständigt spetsade för att lyssna på vuxna, och vad de hör i tidig ålder kommer att göra intryck hos dem långt framöver. Det förstod en lärare i USA som visste att hon var tvungen att kommentera det faktum att Donald Trump blivit president. Hennes valda ord till skolklassen sprids nu som en löpeld över nätet, och är något som alla kan lära sig av.

Den 20 januari i år steg Donald Trump på posten som USA:s nye president. Många visste att det skulle innebära stora förändringar i landet, och därav många delade meningar. En lärare i USA visste att hon skulle bli tvungen att prata om händelsen med sina elever, och sättet hon valde att göra det har berört så många att det blivit en viral succé. 

När eleverna kom till klassrummet fick de se att läraren skrivit ett meddelande med följande text:

”Godmorgon andraårselever! Idag är en väldigt speciell dag, idag är det är dagen för installationsceremoni! Det betyder att från och med idag så har vi en ny president. Hans namn är Donald Trump och han kommer att bo i Vita Huset. Hur som helst, så är det som händer i erat hus också viktigt. Du kan göra världen till en bättre plats genom att börja i ditt hus. Här är några saker du kan göra för att för att göra världen till en bättre plats: 

* Älska dig själv. 
* Lyssna på dina föräldrar. 
* Var ansvarsfull. 
* Var snäll. 
* Hylla olikheterna hos andra. 
* Tro på dig själv. 
* Var lycklig. 
* Ha roligt i skolan. 

Och kom ihåg: Kärlek och godhet regerar.”

Facebook/Love What Matters

Dela gärna om du tycker att den här lärarens budskap till eleverna var helt rätt.