Maddie får inte gå på balen – då gör populäraste killen på skolan det enda rätta

Högstadiet och gymnasiet är för många en tid i livet som många vill förtränga.

Mobbning förekommer i nästan alla skolor och det är svårt att passa in hur mycket man än försöker.

För dom som fötts med speciella behov är det ännu tuffare och det är svårt att få vara med och bli accepterad för den man är.

Maddie som är 16 år och bor i USA föddes med autism, en funktionsnedsättning som gör att samspelet med andra kan vara extra knepigt.

Maddies högsta önskan har alltid varit att bli bjuden på bal. Men det är sällan den typen av evenemang är anpassade för och inkluderar elever som Maddie.

Där Maddie bor finns det en organisation som heter ”Evening of dreams”, deras idé är att organisera magiska kvällar för ungdomar med speciella behov och få dom att känna sig som kungligheter.

En dag i skolan när eleverna var samlade i aulan ropades Maddie till sin förvåning upp på scenen. Ut bakom kulisserna kommer en av skolans populäraste killar, Kooper Richardson som spelar i skolans fotbollslag.

Inför hela skolan frågar han Maddie om hon vill gå på bal med honom. En bal som ”Evening of dreams” anordnar.

Lyckan är total och Maddie har svårt att kontrollera sina känslor, när hon får syn på sin mamma som varit med och planerat allt kan hon inte hålla tillbaka tårarna.

Kooper har till och med struntat i sin klassresa till Disneyland för att kunna gå på balen med Maddie. ”Disneyland kan jag besöka när som helst” säger Kooper. ”Nu handlar det inte om mig utan om min dejt Maddie”.

Här kan du se chocken Maddie får när hon blir uppkallad på scenen inför hela skolan:

Förutom att Kooper har förgyllt tillvaron för Maddie så har han även bevisat för hela skolan att det är okej att vara annorlunda.

Dela gärna denna fina historia, jag hoppas fler ungdomar fattar samma kloka beslut som Kooper i framtiden.