Maken klagar på sin lata hemmafru tills han ser graviditetstestet – och inser att det inte är hennes

Antalet hemmafruar har minskat i Sverige de senaste åren, men det är fortfarande kvinnan som tar på sig det extra hushållsarbete när man får barn. Varje dag lägger kvinnor i genomsnitt ned 3,5 timmar av sin lediga tid på obetalt hemarbete och det är ganska förståeligt att det kan leda till konflikter. 

Maken i denna historia jobbar heltid, medan hans fru är hemma med barnen. Det är dock mannen i förhållandet som är mest missnöjd, han går till kontoret varje dag och arbetar hårt för att kunna försörja familjen.

En dag får maken nog och ber till Gud att få låta honom byta plats med sin fru, så att hon kan få en rejäl ögonöppnare och se själv hur mycket hårt arbete som krävs för att få mat på bordet.

Gud går med på hans önskan – men denna make hade knappast räknat med hur det hela skulle utveckla sig och istället är det mannen själv som får sig en läxa han sent ska glömma. 

Vänta tills du ser hur den här historien slutar. Det här är fullständigt lysande …

Gräset är alltid grönare på andra sidan, eller hur var det nu igen?

Shutterstock

En man var trött och less på att gå till jobbet varje dag, medan hans fru stannade hemma. Han ville att hon skulle inse vad som krävs för att ha ett ”riktigt jobb” och vara familjeförsörjare. 

Maken satt på sängkanten och bad till högre makter. 

”Gud, jag går till jobbet varje dag och jobbar arslet av mig i 8 timmar, medan min fru bara går hemma. 

Jag vill att hon ska veta vad jag går igenom, så låt mig byta med henne för en dag”. 

Pixabay

Gud, som med sin oändliga visdom såg över situationen, beviljade mannens önskan. Nästa morgon vaknade mannen upp som en kvinna.

Han gick upp, lagade frukost, väckte barnen, lade upp deras kläder, gav dem frukost, packade lunchpaket, körde dem till skolan, åkte hem och plockade upp kemtvätten. Därefter stannade han vid banken för några ärenden, handlade mat, körde hem och plockade upp varorna, betalade räkningarna och tittade igenom familjens budget. 

Pixabay

Han passade också på att tömma kattlådan och tvättade familjens hundar i badkaret. 

Efter lunch bäddade han barnens sängar, fixade med tvätten, dammsög och moppade köksgolvet. Sedan var det dags att rusa till skolan för att plocka upp barnen. Visst, det blev lite tjafs med ungarna i bilen, men i övrigt gick allt som en dans.

Han gav barnen kakor och mjölk och sedan hjälpe han till med deras läxor. Maken hann också med att stryka lite, medan han tittade på TV samtidigt. 

Shutterstock

När klockan närmades sig 17:00 började han att skala potatis, hacka grönsaker, steka köttet och duka för middagen. 

Efter middagen rengjorde han köket, satte på diskmaskinen, vek det sista av tvätten, badade barnen och lade dem till sängs. 

Vid 21-tiden var han fullständigt utmattad och även om han inte hunnit med allt, gick han och lade sig. Men innan det var dags att säga godnatt förväntades han också ha sex, vilket han tog sig igenom utan att orka klaga. 

Shutterstock

Nästa morgon vaknade maken tidigt. Han föll ned bredvid sängen och bad på sin bara knän:

”Gud, jag vet inte vad jag tänkte på. 

Jag misstog mig å det grövsta som avundades min fru för att hon var hemma hela dagen. Snälla, Snälla, låt mig byta tillbaka”. 

Wikipedia

”Gud, med sin oändliga visdom, svarade: ‘Min son, jag känner att du har lärt en läxa och jag förändrar gärna saker och ting tillbaka som det alltid varit. 

Du behöver dock vänta nio månader, är jag rädd. 

Du blev nämligen gravid i går kväll”. 

Dela gärna vidare denna historia på Facebook, om du tycker att fler borde respektera det slit som många mammor lägger ned i hushållet!