Maken var otrogen och skyllde allt på sin fru. Men hennes klockrena kontring är bland det bästa jag har läst.

Otrohet är svårt och något av det värsta jag vet. Men det finns flera fina exempel på personer som blivit bedragna av sin partner men sedan, på ett finurligt sätt, fått sista ordet. Jag hittade den här berättelsen på nätet och har sett den i flera versioner, och därför har jag inte hittat någon originalkälla och jag tror att det mest är en rolig historia. Men revanschen som frun får mot den man som lämnar henne är underbar, och därför vill jag dela med mig av den. Hoppas att du också gillar den.

Efter flera års äktenskap kände sig mannen plötsligt oönskad…eller vad var det egentligen med honom? Han lämnade i alla fall det här brevet till sin fru när han en dag lämnade hemmet och la sju års äktenskap bakom sig:

”Kära fru,
Jag skriver det här brevet för att berätta att jag lämnar dig. Jag har varit en bra man för dig i sju år och har inget att skämmas över. Men de senaste två veckorna har varit ett helvete…din chef ringde till mig och berättade att du sagt upp dig i dag och det var droppen som fick bägaren att rinna över.

Förra veckan kom du hem och noterade inte ens att jag hade klippt mig, att jag hade lagat din favoritmat eller ens att jag hade på mig ett par sprillans nya kalsonger. Du åt upp maten på två minuter och gick direkt och lade dig efter att ha kollat på någon av dina meningslösa tv-serier.

Du säger inte ens att du älskar mig längre och du vill aldrig ha sex eller något annat som gör oss till man och hustru. Antingen är du otrogen eller så älskar du mig inte längre, men skitsamma. Jag drar ändå.

Din ex-man

P.S. Försök inte ens leta efter mig. Din SYSTER och jag flyttar till Göteborg tillsammans. Ha ett bra liv.”

Men strax därefter kom fruns svar:

”Kära ex-man,

Ingenting har gjort min dag mer än att få läsa ditt brev. Det är sant att vi har varit gifta i sju år men en bra man är väldigt långt från vad du har varit.

Jag tittade mycket på mina serier eftersom de fick mig att stänga av ditt konstanta klagande och gnällande. Jag såg att du klippte dig redan förra veckan men det första jag kom att tänka på var att du såg ut som en tjej. Eftersom jag som liten fick lära mig att det är bättre att inte säga något alls än att säga något taskigt, så höll jag tyst.

När du lagade min favoritmat måste du ha förväxlat mig med MIN SYSTER, eftersom jag slutade äta fläsk för sju år sedan. Och på tal om dina nya kalsonger: jag gick iväg eftersom 499 kronors-prislappen fortfarande satt kvar på dem, och jag hoppades att det skulle vara ett sammanträffande att min syster lånade 500 kronor från mig just i morse.

Men trots allt det här så älskade jag dig fortfarande och kände att vi kunde ta oss igenom det. Så när jag vann tio miljoner kronor på Lotto nyligen sa jag upp mig från jobbet och köpte två flygbiljetter till Jamaica. Men när jag kom hem hade du försvunnit.

Allting händer av en anledning, antar jag, och jag hoppas att du har det perfekta liv du drömt om. Min advokat säger att brevet du skrev försäkrar mig om att du inte får ett öre av mig när vi skiljer oss. Så ta hand om dig.

Kram,

Din ex-fru, fri och rik som ett troll!

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.