Mamma lämnar bebis på sängen och vänder ryggen till – 1 sek senare förändras hennes liv för alltid

De flesta föräldrar håller nog med om att det inte finns något mysigare än att gosa med sin bebis. Och visst är det lätt hänt att man låter dem vara med i sängen även när man sover, trots att man kanske hört att det är något man inte borde. För det kan väl inte vara så farligt, eller?

Faktum är att det kan gå riktigt illa, och i vissa fall betyda skillnaden mellan liv och död för din bebis. Vilket är något de här föräldrarna och deras barn tyvärr fick vara med om.

Är du en av de som brukar låta din bebis sova i din säng? Du borde du verkligen läsa det här.

Facebook Paige Ferguson

Föräldrarna Paige Ferguson och Blake Linton var på besök hos ett par vänner, när deras 6 månaders bebis vid namn Clinton blev trött och somnade. För att Colton skulle få vila mer bekvämt bestämde sig föräldrarna för att låta honom ligga i vännernas säng. De bäddade ner Colton ordentligt, med kuddar runt om, för att se till så att han skulle ligga tryggt och skönt, skriver People Magazine.

De hade bara lämnat rummet en kort stund när Colton plötsligt ramlat av sängen och ner på golvet. Och trots att sängkanten bara var någon halvmeter upp från golvet, spelade det ingen roll. Lille Coltons liv var förändrat för alltid. När föräldrarna kom in i rummet och hittade Colton på golvet, såg det inte ut att vara något allvarligt.

Trodde att det bara var en bula

I ett inlägg på Facebook berättar mamma Paige om den tragiska olycka som drabbade familjen, hon skriver: ”Han hade en bula på huvudet. En bula. Han grät, men var pigg och log till och med vid ett tillfälle.” Paige fortsätter: ”Eftersom att vi är paranoida föräldrar bestämde vi oss för att låta honom bli undersökt av läkare.”

Båda föräldrarna var helt övertygade om att läkaren skulle säga åt dem att det bara var en bula, och inget de behövde oroa sig över. Men de kunde inte haft mer fel. Till föräldrarnas stora sorg visade det sig att Colton inte alls var okej, och från och med det ögonblicket skulle hans 6 månader korta liv att förändras för alltid.

I sitt inlägg skriver Paige: ”Colton hade fått en allvarlig skallskada, som lett till att hälften av allt blod i hans kropp hamnat i hjärnan”. Den hemska nyheten var hjärtskärande och de förkrossade föräldrarna visste inte vad de skulle tro.

Trots att nästan 20 läkare och sköterskor tog hand om deras bebis på sjukhuset, i Memphis Tennesse – var det ingen som kunde säga säkert ifall lille Colton skulle klara sig.

Facebook Paige Ferguson

Paige berättar: ”Jag visste att något var fel när jag frågade om han skulle bli okej, och alla bara svarade: ’Vi gör vad vi kan’. ”Ingen svarade ja”. Senare fick hon veta att Coltons blödningar var så allvarliga att de lett till hjärtstillestånd.

Under en hel månad var han tvungen att genomgå komplicerade operationer och en MRI-undersökning, som gav ett hemskt besked: Colton hade fått så omfattande hjärnskador att han riskerade att hamna i ett vegetativt tillstånd resten av hans liv – om han ens överlevde.

Vill varna andra föräldrar

För att dela med sig av den oerhörda olycka som drabbat familjen och samtidigt varna andra föräldrar, valde Paige att dela med sig av deras historia. ”Jag vill inte att några andra föräldrar ska behöva gå igenom det här… Jag vill inte att några andra barn ska gå igenom det här”.

I sitt Facebookinlägg ber hon även alla föräldrar att ta en smäll mot huvudet på fullt allvar. I deras fall var det nämligen föräldrarnas ”paranoida” oro som räddade Coltons liv.

Och det finns ljusglimtar. I april i år lyckades Colton öppna sina ögon och läkarna har nu skrivit ut honom från sjukhuset. Han är fortfarande beroende av sondmatning, och tar mediciner dagligen för att överleva – men det finns en hel del hopp.

Mamma Paige skriver: ”Han mår okej, så bra som han nu kan. Han ler åt oss, vilket är det bästa i världen. Men läkarna har förklarat att vi måste förstå vidden av Coltons skador, och i många fall överlever inte barn med hans hjärnskada. Han kommer att få ett väldigt svårt liv”.

Facebook Paige Ferguson

Den här sortens olyckor kan orsakas av alla möjliga fall, men en sak kan vi lära oss från familjens extrema otur: Håll noga uppsikt över ett barn i en vuxensäng, oavsett hur säkert du tror att det är.

Visst är det oerhört sorgligt att någon som knappt påbörjat livet blir så allvarligt skadad? Men som tur var verkar lille Colton vara en riktig kämpe.

Dela artikeln med dina vänner på Facebook, så att fler föräldrar förstår hur illa det kan gå om man lämnar sitt barn i en säng utan skydd.