Mamman hyr en DVD för att slappna av – och går med vinst på vad hon hittar i fodralet

Att hyra en film och bara slå sig ner i soffan kan vara en av de mest avslappnande saker att göra efter en arbetsvecka. Det är något speciellt med att välja ut en DVD för att veta att man ska hem och koppla av, kanske med popcorn eller något annat gott framför tv:n.

Det var precis vad en mamma i USA behövde efter en hård arbetsvecka. Hon var dock inte beredd på att hon skulle hitta något mer än bara en film i DVD-fodralet. Detn här berättelsen får mig att fundera: vem gör såhär?

Efter en vecka fylld med arbete och hushållssysslor ville en mamma hem och ta igen sig. Hon kom på att det skulle vara avstressande att slå på en film och stannade därför vid en automat där man kan hyra DVD-filmer. 

Hon hittade en film hon ville se och åkte hem för att inta soffläge, men när hon öppnade fodralet fick hon se att det låg något mer än en DVD-skiva där. 

Där i låg 100 dollar, vilket motsvarar 873 kronor. Mamman förstod först ingenting men såg snabbt att det fanns ett brev tillsammans med pengarna, där stod det: 

”Hej! Mitt namn är Marcos. Varje månad tar jag 100 dollar från min egen fick som jag normalt sett spenderar på mig själv, och ger det till en främling. Den här månaden bestämde jag mig för att placera det i en Redbox DVD. Du är en den första att få en gåva 2017. Jag vill bara be dig att spendera pengarna på något bra. Om du inte behöver dem, ge bort dem. Om du behöver dem, behåll dem. Ha en bra dag – Marcos”.

Mamman var mållös. Vem ger bort 100 dollar till en främling?, tänkte hon. Det fick henne att fundera över människan, att det fortfarande finns de som gör goda gäringar för andra utan att ha någon egen vinning som agenda. Hennes dotter Liz blev lika berörd hon, och delade därför en bild på sin Twitter, där hon skrev ”Gud välsigne dig Marcos”. 

Twitter/@lifeaslizz__

Dela gärna för att visa andra att det finns de som gör osjälviska handlingar.