Mamman straffar sonen genom att berätta offentligt att han är en mobbare. Gjorde hon rätt eller fel?

Den här mamman blev så upprörd av sin 12-årige sons beteende mot en av sina klasskamrater, att hon bestämde sig för att berätta offentligt i sociala medier om vad han hade gjort. Hon menade att det var hennes sätt att visa honom rätt och fel och att alla föräldrar har sina egna metoder för att disciplinera sina barn. Flera läsare stöttade mammans uppfostringsmetod, men andra tyckte att hon var en mobbare precis som hon anklagade sin son för att vara. Avgör själv om du tycker att hon gjorde rätt eller fel genom att läsa hennes inlägg här under:

”Jag är äcklad av att min 12-åriga son tog sig rätten att avsiktligen trampa på en ny flickas fot i skolan, och vrida på sin fot så kraftigt att han hade sönder hennes helt nya skor (genom att bandet runt hälen gick av). Jag säger bara en sak Jakob, om du så mycket som andas på någon på ett mobbande sätt, så kommer jag personligen ta dig till föräldrarna som får se till att du får det rätta straffet… Säg hej då till dina födelsedagspengar då du kommer få köpa ett nytt par skor till flickan och en stor bukett blommor! #jagkommerintehaenmobbareimitthus

Uppdatering. För att besvara några frågor. Ja, min son kan se inlägget. Han var taggad i det innan det blev viralt (vilket jag inte insåg skulle hända) så att hans vänner kunde se att hans handlingar får konsekvenser. Han är inte stor, smart, tuff eller rolig, han är en 12-åring som är ansvarig inför sin mamma.

Jag bryr mig inte så mycket om dem som inte håller med mig i min uppfostran, min son förnedrade och skämde ut en flicka, oavsett hans förklaring (vilket var att han inte förväntade sig att ha sönder skon, han trodde bara att hon skulle kliva ur skon eller snubbla) så grät fortfarande flickan. Så alla vet så kan flickan ha lämnat sin förra skola för att hon blev mobbad… föreställ er då hur mycket värre min sons löjliga beteende måste fått henne att känna sig. Så min så kallade utskämning online, är ingenting i jämförelse till den förnedring som den lilla flickan fick ta. Hon tvingades gå runt med en trasig sko och röda ögon efter allt gråtande, som en ny elev på skolan.

PS… Självklart satte jag mig ner med min sin och pratade med honom om hans beteende. Jag taggade honom inte bara i ett inlägg som han sedan fick läsa! Jag är säker på att det här var en enskild incident som inte kommer att återupprepas.”

 

Statusen delades mer än 58.000 gånger och fick hundratals kommentarer innan författaren tog ner inlägget från sin Facebook-sida.

 

Många läsare stöttade mammans försök att disciplinera sin son, medan andra anklagade henne för att ”mobba” sin egen son på samma sätt som han behandlat sin klasskamrat.

 

En Facebook-användare kommenterade: ”Jag förstår att du ville skämma ut din son lite för hans agerande, men… att hänga ut honom på Facebook är en mobbares drag. Han har helt klart fått sitt beteende från dig. Tråkigt att du inte inser det.”

En annan skrev: ”Varför gå så långt med att skämma ut honom? Stackars din son. Det här kommer förfölja honom för alltid. Ett misstag vid 12 års ålder, nu online för alltid för alla att se.”

Tycker du mamman gjorde rätt eller fel? Skriv gärna dina tankar i kommentarsfältet till artikeln på Facebook.
Klicka gärna på dela här under för att få fler Berättelser i ditt flöde.