Mamman tvingas föda i bilen – känner mellan benen och inser det mirakulösa

Förlossningar är alltid omvälvande för föräldrarna. Men det finns vissa fall som sticker ut mer än andra. Raelin Scurry, från Pittsburgh, USA, var med om ett sådant. Hennes förlossning saknar motstycke – och händer bara 1 gång på 80 000 födslar.

Raelin Scurry / Instagram

I augusti 2017 började 23-åriga Raelin Scurry, 23, känna värkar. Det var dags att föda. Hon och hennes fästman Ean Vanstory kastade sig därför in i bilen och åkte iväg till sjukhuset som låg 15 minuter bort. Raelin kände att värkarna blev starkare och starkare. Nu var det riktigt nära.

När paret ringde 112 efter hjälp var det redan för sent. Bebisen var redan på väg ut.
”Jag drog ner mina byxor och kände efter mellan benen. Och mycket riktigt, där var min bebis huvud”, skrev Raelin på Instagram.

Varning för starka bilder

Raelin Scurry / Instagram

Inte undra på att de fick en chock när bebisen låg där – i en intakt fostersäck. Detta är oerhört sällsynt och förekommer färre än 1 gång på 80 000 födslar.
”Jag blev extremt rädd. Men vi ringde efter hjälp och fortsatte köra mot sjukhuset så fort vi kunde. Jag gned min tumme mot mitt barns kind och då reagerade han och jag märkte att han andades”, skriver” Raelin på Instagram.

Raelin Scurry / Instagram

Ean Jamal Vanstory föddes vecka 29, hela 11 veckor för tidigt. Han fick föras in till sjukhuset där läkarna tog bort fostersäcken.

Att födas med ”segerhuva” som det kallas i Sverige, är inte farligt, men otroligt ovanligt. Förr i tiden sågs det som ett gott tecken att födas på det här sättet. Bland andra Karl XII och Drottning Kristina ska ha fötts med segerhuva.

Raelin Scurry / Instagam

Fantastiskt att allt slutade så bra med förlossningen. I dag lever Raelins familj och mår bra. Lille ”E.J” som pojken kallas, har snart blivit 6 månader gammal. Dela artikeln på Facebook för att visa dina vänner!