Mamman vågar inte öppna dörren – tittar sen på övervakningskameran och ser tonåring
övervakningskamera pengar

Mamman vågar inte öppna dörren – tittar sen på övervakningskameran och ser tonåring

Det är viktigt att varna barn om att inte öppna dörren för främlingar när de är hemma. Jag tror detta är en regel även många vuxna lever efter – så även mamman Melissa Vang. I nyhetsrapporteringen har vi fått läsa hur inbrottstjuvar knackar på dörren för att se om någon är hemma med alla möjliga olika taktiker för att ta sig in i huset.

Men den här gången var det inte som Melissa trodde…

Foto: Facebook

Melissa var hemma med sina två små döttrar en dag för något år sedan då det plötsligt knackade på dörren. De väntade inget besök, så Melissa blev förstås misstänksam över det hela.

Vid ytterdörren till huset finns en övervakningskamera. Den har familjen satt upp för att hålla koll på människor som rör sig där utanför. Den här gången tänkte Melissa att hon inte skulle öppna dörren, och i stället titta på övervakningsfilmen lite senare. Hon förklarade i lokala tv-nyheterna:

– Jag öppnar aldrig dörren för främlingar eller personer jag inte känner igen, säger Melissa till KCTV5 News Kansas City.

Men den här främlingen ville familjen inget ont.

Det insåg Melissa direkt när hon senare under dagen tittade på filmen. Kameran hade i stället fångat någonting som berörde henne i hjärtat.

Det var ingen inbrottstjuv på kameran. Det var en tonåring. Och han hade bara goda intentioner.

Så här låg det till: Unge Tyler Opdyke ringde på dörren för att se om det var någon hemma. När ingen öppnade så tittade han sig först omkring. Han såg upp och där fanns övervakningskameran. Då gick han fram till den. Melissa kunde se hur Tyler hade någonting i handen. Han riktade föremålet upp mot kameran – och höll den mot linsen så att familjen skulle kunna se vad det var för något.

Melissa kände genast igen den. Det var makens plånbok! Och den innehöll 12 000 kronor i kontanter.

övervakningskamera pengar
Foto: KCTV5 News Kansas City/Facebook

Det visade sig att Tyler arbetade med att dela ut reklam i grannskapet. När han var på familjens uppfart fick han syn på plånboken. Maken hade tappat den när han stressat ut till bilen.

Tyler sträckte sig mot kameran – och höll upp plånboken mot densamma. Sen gjorde han något oerhört smart. Han visade tydligt för kameralinsen var han gömde plånboken, innan han begav sig iväg. Han tänkte förmodligen att de skulle titta på filmen senare och upptäcka plånboken. En väldigt smarttänkt grabb, om du frågar mig!

Men han var inte helt övertygad själv och kunde inte släppa tanken på plånboken. Han ville verkligen veta om den hade kommit till rätt person, så en stund senare åkte han tillbaka till huset för att se om familjen kanske kommit hem.

Det var där och då som han mötte Melissa. Hon var märkbart rörd – efter att ha tittat på filmen och sett Tylers fina gest.

– Jag tänkte bara på vad jag skulle vilja att någon annan gjorde om jag tappade min plånbok, förklarar Tyler i intervjun senare.

Familjen var förstås oerhört tacksam över hans fina handling! Här nedanför kan man se videoklippet från övervakningskameran:

VIDEO: A teen in California found a wallet with $1,500 in cash, so he did what many probably wouldn’t: he returned it.MORE >>> http://www.kctv5.com/story/36405489/watch-teen-caught-on-camera-returning-wallet-to-owner

Posted by KCTV5 News Kansas City on Tuesday, September 19, 2017

Detta kallar jag medmänsklighet och sunt förnuft! En riktigt klipsk kille som lär gå långt här i livet! Dela gärna denna historia vidare för att inspirera andra att tänka på samma sätt som Tyler. Vi behöver fler positiva nyheter i våra Facebook-flöden i dag!