Mamman vandrar 4 mil i stormen för att hjälpa sin familj – vad hon gör för att överleva är otroligt

Många skulle göra vad som helst för sin familj när nöden kräver det, 46-åriga Karen Klein är en av dem. När hon och hennes familj körde fast i en snöstorm långt från civilisationen fanns det bara en sak att göra – hämta hjälp. 

Karen såg inte att hon hade något val. Bilen var fast i diket och snön fortsatte att falla, så medan sonen och pappan höll vakt gick Karen för att hämta hjälp, vad ingen visste var att hon skulle komma bort och bli tvungen att dricka sin egen urin för att överleva. 

46-åriga Karen Klein var påväg till Grand Canyon National Park med sin man och deras tioårige son när de plötsligt tvingas vända på grund av en avstängd väg. Det hade snöat i timmar vilket gjorde att vägarna var fullkomligt täckta av snö. Detta gjorde det svårt att vända bilen, och efter flera tappra försök förlorade den vägfäste och for ner i diket.

Snön fortsatte att falla och familjen visste att det var långt från bebyggda områden. Karen såg inget annat alternativ än att leta efter hjälp. Då hon är triathlet och tagit flera överlevnadskurser bestämde hon sig för att ge sig ut i stormen, det var familjens ända hopp. 

Karen tog med sig vatten och lite snacks, sedan gav hon sig iväg på torsdagseftermiddagen. När fredagkvällen kom var hon fortfarande borta. 

Kylan bet, och pappan och sonen som tagit skydd i den värmande bilen visste att det var tvugna att ge sig ut för att se vad som hänt Karen. De vandrade upp på högre höjder för att se om de fick täckning på mobiltelefonen, och efter ett tag fick de äntligen fram signaler till polisen som gick ut med en efterlysning.

Ingen hade sett ett spår av Karen som varit borta i kylan i över ett dygn. Ett gedinget sökande påbörjades, och på lördagmorgonen hittades Karen – 30 timmar efter att hon gett sig iväg.

Karen hade krypit upp för att vila i ett vindskydd för vakter. När hon hittades hade hon vandrat över fyra mil, och kylan hade fått henne att nästan tappa medvetandet. 

Karen hade kollapsat ett flertal gånger, mer sedan rest sig igen. Hon visste att hon var tvungen att hämta hjälp till familjen. När vatten och snack tog slut fick hon äta pinnar och dricka sitt urin för att orka fortsätta, det berättar hennes syster för Channel 3 News
– Vad som fick henne att fortsätta var att hon inte ville att hennes mamma skulle få begrava sin egen dotter, och hon ville inte heller att hennes son skulle vara utan en mor, säger systern.

Klein vårdas nu på sjukhus och kommer att bli bra igen trots några köldskador på tårna. Hon och systern planerar att fira 47-års dagen tillsammans.

En mors kärlek till sin familj är starkare än allt. Dela gärna om du imponeras av mammans överlevnadsinstinkt.