Mammans ettåring kidnappas mitt på dagen: 31 år senare ringer polisen och avslöjar sanningen

När jag var liten sa min mamma ofta till mig att jag aldrig någonsin fick följa med en främmande person. Kanske gjorde dina föräldrar detsamma.

Att ens barn ska bli kidnappat är troligen en av de värsta saker som en förälder kan tänka sig. För den som aldrig varit med om något sådant är det nog svårt att verkligen föreställa sig känslan.

Men det finns de som vet exakt hur det känns och en av dem är Lyneth Mann-Lewis i Toronto, Kanada. Hennes berättelse har sin början över 30 år tillbaka i tiden enligt sajten Liftable.

Året är 1987. Lyneth och hennes ex-man Allan Mann Jr. har separerat men efter ett domstolsbeslut ska pappan nu få träffa sin son.

Det är då mardrömmen bryter ut. Allan Mann Jr. och sonen Jermaine, bara 21 månader gammal, försvinner båda spårlöst. För Lyneth råder inget tvivel om att hennes ex-man har kidnappat sonen och gått under jorden.

Förfalskade dokument

Lyneth samarbetar med polisen och kontaktar även organisationen Missing Children Canada för att hitta sin Jermaine. Men tiden går utan några spår efter far och son.

Polisen misstänker att Allan Mann JR. hade tagit med sig sonen till USA på olaglig väg med hjälp av förfalskade dokument.

Mamma återförenas med son
Fotokälla: YouTube

År blir årtionden

Utredaren Ted Davis hade nära kontakt med den förtvivlade mamman.

”Han lovade Lyneth och hennes familj att han skulle göra allt i sin makt för att se till att Jermaine kom hem igen”, har Amanda Pick, chefen för Missing Children Society i Canada, berättat.

Så Lyneth väntar och hoppas, medan polisen och Missing People Canada fortsätter att hålla ögonen öppna. Åren blir till årtionden.

Det är först när den amerikanska federala polisen involveras som Lyneth och de kanadensiska utredarna äntligen får lön för sitt tålamod.

Abducted son reunited with mother after 31yrs thanks to diligent work of Missing Children Society of Canada, US Marshal…

Posted by Toronto Police Service on Monday, October 29, 2018

Trodde att mamman var död

Tack vare ett tips kan Jermain och hans pappa spåras till till delstaten Connecticut i USA – efter att ha hållit sig undan i 31 år, rapporterar Dayton Daily News.

”Mamma, du har mina ögon, du har mina ögon.”, sa sonen när de träffades igen.

”Jag kramade om honom för att känna att han var verklig”, har mamman Lyneth berättat under en presskonferens efter återföreningen.

Den nu 33-åriga Jermaine kände inte till sitt riktiga namn och hade växt upp med sin pappas lögn om att mamman var död.

”Efter 31 år av lidande är jag beviset för att man aldrig ska ge upp, utan vara tålmodig, vara stark och tro att allt är möjligt”, konstaterade Lyneth.

[arve url=”https://www.facebook.com/daytondailynews/videos/251016918907941/” /]

I Lyneth Mann-Lewis fall hjälpte det inte att skydda sonen från främmande människor. Istället var det en av dem som stod dem närmast som förde bort honom.

De flesta föräldrar skulle nog ändå anklaga sig själva för att de lät något som detta hända. Men vi vill hylla Lyneth för att hon aldrig tappade hoppet!

Dela gärna den här berättelsen – för att den är ett bevis på att man aldrig ska ge upp, utan fortsätta tro på att det bästa kan hända!