Mannen besöker sin sjuka fru varje dag trots att hon glömt vem han är.

Jag har läst många fina berättelser under mitt liv men det här är verkligen en av de vackraste så jag vill gärna dela den mer er.
 
Jag vet inte om den stämmer till hundraprocent men det spelar ingen roll. Jag hade nära till tårar när jag läste om den äldre herren och vad han gör varje dag.
 
Precis som sjuksköterskan gör i den här historien så borde fler ta sig tid att prata med andra människor, speciellt de som är äldre. Det har upplevt livet och vet många gånger vad det är som spelar mest roll.
 
Dela gärna den här hjärtevärmande berättelsen så att fler kanske tänker till att det inte alltid är vad man äger eller har som spelar mest roll. Utan hur vi mår och att kärlek är det som vi mår bäst av.

Sjuksköterskan berättar:

”Det var mycket att göra på sjukhuset på morgonen när en äldre herre, som var runt 80 år, berättade att han skulle ta bort ett par stygn från sin tumme. Han sa att han hade bråttom eftersom han hade en tid att passa klockan nio. 

Då undersökte jag hans puls och blodtryck och bad honom att sätta sig ner och vänta, och jag visste att det skulle ta åtminstone en timme innan någon skulle kunna hjälpa honom.

Jag såg hur han tittade på sin klocka och bestämde mig, eftersom jag inte var upptagen med någon annan patient, att jag skulle titta på hans sår.

Vid undersökningen såg jag att det hade läkt bra, så jag pratade med en av doktorerna, fick verktygen jag behövde för att ta bort stygnen och lägga om såret. När jag tog hand om herren började vi prata.

Jag frågade honom om han hade bokat in tid hos en annan doktor nu på morgonen eftersom han hade så bråttom. Han sa nej och berättade att han hade skulle till äldreboendet för att äta frukost med sin fru.

Då frågade jag om hur det var med henne. Han sa att hon hade bott på äldreboendet ett tag och att hon led av Alzheimers sjukdom. När jag la om såret frågade jag honom om hon skulle bli orolig om han inte kom i tid till frukosten.

Då svarade han att hon inte hade känt igen honom på fem år.

Jag blev överraskad av svaret och frågade: 

”Och du går fortfarande dit varje morgon trots att hon inte vet vem du är?”

Han log mot mig och klappade mig på min hand. 

”Hon kanske inte känner igen mig, men jag vet fortfarande vem hon är”.

Jag var tvungen att hålla tillbaka mina tårar när han lämnade sjukhuset, och fick gåshud på min arm, och tänkte för mig själv: Det är den typen av kärlek som jag vill jag vill ha i mitt liv. 

Äkta kärlek är inte fysisk, eller romantisk. Äkta kärlek är att acceptera allt som det är, det som har hänt, det som kommer att hända, och hur saker alltid kommer att förbli. Oberoende av hur saker och ting förändras, håller äkta kärlek alltid i sig!

Shutterstock

Dela gärna den här underbara kärlekshistorien vidare så att fler får chans att läsa den!