Mannen drogade henne på första dejten. Men det servitrisen gör då får ger mig hopp om mänskligheten.

Att ge sig ut och dejta efter en skilsmässa kan vara både kul, spännande och nervöst. Men tyvärr finns det vissa personer som missbrukar det lilla förtroende som finns när två människor bestämmer sig för att gå på dejt. I det här fallet slutade det lyckligt, mycket tack vara en fantastiskt servitris. Om man ska tro kvinnans berättelse, och det vill jag gärna göra, så förtjänar denna servitris en medalj för sitt agerande. Tur att det finns så pass godhjärtade och vaksamma människor i vår närhet!

Så här skriver tjejen Katie om sin upplevelse, enligt denna sajt.

Jag har träffat en hel del män sedan jag började nätdejta efter min skilsmässa. Jag har haft jättebra upplevelser och har aldrig hamnat i en situation där jag känt mig osäker eller hotad. Men det var fram tills den här helgen.

Jag var på en första dejt på en väldigt fin restaurang. Killen jag var med kände personalen, vi blev behandlade hur bra som helst.

Hovmästaren bar till och med fram vinet till vårt bord och hällde upp det själv. Dejten skulle sedan fortsätta till en standup-klubb, som låg vägg-i-vägg med restaurangen. När jag gick från restaurangen kände jag mig avslappnad med på gott humör.

Min dejt insisterade på att vi först bara skulle svänga förbi hans bil, där vi drack några få shots och han bjöd på en cigarett. Jag tyckte att det hela var lite konstigt, men jag gick med på det. Han hade ju visat sig vara en sådan fin gentleman innan.

En stund senare gick vi till standup-klubben och jag skrattade som bara den åt öppningsnumret. Sedan slog det mig plötsligt. Jag mår ju faktiskt inte alls bra. Jag märkte att jag snubblade och stötte ihop med både folk när jag var på väg till toaletten. Jag blev snabbt väldigt illamående och kunde varken stå upp eller hålla mina ögon öppna.

Det nästa jag minns är att en servitris och hennes vän tar av mig skorna och håller upp mitt hår. De sa inte mycket, bara att de inte tänkte låta mig gå hem med ”den där killen”.

De satte mig i en bil, tog min telefon och letade upp min adress. De placerade mig i baksätet med en hink i knät och körde mig hem, till min lägenhet som ligger en halvtimme bort. Den här kvinnan, en komplett främling, lyckades få tag i pinkoden till huset, bar mig upp för trapporna och in i lägenheten. Därefter bar hon in mig in i badrummet och gav mig ett glas vatten.

Jag vaknade upp i en pöl av spyor sex timmar senare och mindes ingenting. Det var helt svart.

Servitrisen hade dock skickat ett sms från min telefon till sin egen, så att jag skulle kunna kontakta henne efteråt. Det stod att vad jag än behövde så skulle hon ställa upp för mig. Jag har ingen aning om vem servitrisen eller hennes vän var. Jag vet inte vad hon såg och vad hon hade hört. Jag vet inte varför hon var så fantastiskt snäll och hjälpsam mot mig. Men jag vet att denna främling är min nya bästa vän och att hon förmodligen räddade mig från en potentiell mardröm.

Så, jag antar att jag bara vill säga tack. Tack till alla er kvinnor som ställer upp för andra kvinnor – utan att ställa några frågor eller att döma. Jag hade ingen aning om att sådana fina människor existerade. Det här är en hyllning till alla er. Jag kommer definitiv att betala tillbaka någon gång i framtiden.

Jag blir så glad när jag hör hur vissa människor ställer upp för andra, det kan verkligen förändra livet för personen i fråga. Den här räddande ängel till kvinnan förtjänar alla likes i världen.