Mannen får minnen för livet när han plockar upp 93-årig dam efter vägen

Ibland kan livets mest spännanden möten vänta alldeles runt hörnet – och inträffa på de mest oväntade sätt. Men det gäller att vara uppmärksam och se människorna runt omkring oss. För alla bär vi på historier av olika slag som kan inspirera och fascinera. Det gäller inte minst alla våra äldre.

Det är denna hjärtevärmande historia ett alldeles lysande exempel på.

Facebook

Bilisten, som delat med sig av sin historia på Facebooksidan Love What Matters, var ute och körde i sin hemstad Martinsburg, USA, när han efter vägen såg en äldre dam. Han kände inte igen henne och tyckte det hela kändes mycket olustigt. Han bestämde sig helt sonika för att kolla så att allting stod rätt till. Han närmade sig henne försiktigt, vevade ner bilrutan och frågade vart hon var på väg.

Den äldre damen svarade att hon var på väg till affären – i Hedgesville.

”Jag blev chockad – det tar 10 minuter med bil att köra dit från där vi var”, berättar bilisten som nu ville veta varför hon prompt skulle gå hela vägen dit.

Hon berättade då för honom, med tårar i ögonen, att hon brukade bo där en gång i tiden, men efter att hennes son dött hade hon blivit förflyttade till ett äldreboende i Martinsburg – där hon inte kände en enda människa.

Berörd av hennes historia och frågade mannen om hon ville ha skjuts.

”Hon såg en aning förvirrad ut, så jag sa att jag kunde skjuts henne vart hon än ville och sedan hem igen.”

Lyckligtvis hoppade den äldre damen in i bilen – och bilisten skulle få ett av sitt livs mest minnesvärda bilresor.

Facebook

Han fick veta att hennes namn var Isabelle och att hon var 93 år gammal. Hon berättade ivrigt om hennes liv. De fem äktenskapen hon haft och bergen vid den plats hon växt upp på som barn.

”Hon var otrolig, så full av liv och humor”, skriver mannen.

Med alla spännande historier som Isabelle hade att berätta gick bilresan på nolltid. När Isabelle gick in för att handla väntade mannen utanför i bilen – och blev väldigt förvånad när 93-åringen snabbt som bara den kom ut igen från butiken. Hon hade bara köpt en kaffe att ta med sig. Hennes promenad till sin förra hemstad var endast ämnad för att träffa någon att prata med, insåg mannen som nu skulle skjutsa henne hem.

Facebook

På vägen hemåt glömde Isabelle bort sin adress. Hon frågade den snälle bilisten som plockat upp henne om han visste. Han bara log.

”Nej, men vi fortsätter bara att köra, så kommer du säkert att komma ihåg det efter vägen.”

Och så blev det. De fortsatte att köra och Isabelle fortsatte att berätta historier om sitt liv. Hur hon redan som 12-åring jobbade på en bondgård och att hon där träffat sitt livs första kärlek. 

Facebook

Efter en tids bilkörande och historieberättande hittade Isabelle till slut hem. Innan den 93-åriga damen klev ur bilen vände hon sig mot mannen som stannat och plockat upp henne.

”Jag har ingen aning var du kom ifrån, men jag vill tacka dig.”

Bilisten var tvungen att bita ihop för att inte fälla en tår. Han gav henne sitt nummer och sa att hon kunde ringa honom när som helst om hon behövde hjälp.

Så här sammanfattar han sitt livs mest spännande bilresa.

”Jag kommer förmodligen aldrig träffa Isabelle igen. Men hon gav mig ett helt otroligt äventyr genom att berätta om hennes liv och hur det var förr i tiden. Jag hoppas att Isabelle mår bra, och att hon ska veta att hon är fantastisk och träffade mitt hjärta i dag.”

Vi får aldrig sluta se våra äldre. De har så mycket att dela med sig av och så mycket att berätta. Saker som vi kan lära oss av – eller bara saker som kan få oss att le. Och i varje åldrande kropp bor en ande som vill förbli ung, även om alla organ inte samarbetar som de en gång gjorde.

Den här bilisten fick ett minne för livet genom att lyssna på och hjälpa 93-åriga Isabelle. Jag hoppas att vi alla genom att dela med oss av denna historia kan inspireras och påminnas om att vi aldrig får ignorera våra äldre – och att en god gärning aldrig är förgäves.